Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Ezine Peyniri Çeşitleri

Ezine peyniri hem sağlıklı olması hem de lezzetli olması bakımından, en çok tüketilen peynirler arasında yer alır. Çanakkale Ezine’ den gel...

Ezine Peyniri Çeşitleri


Ezine peyniri hem sağlıklı olması hem de lezzetli olması bakımından, en çok tüketilen peynirler arasında yer alır. Çanakkale Ezine’ den gelen bir ismi vardır. Bu peynirin yapıldığı süt, Kaz Dağları’nda doğal olarak beslenen inek, koyun ve keçi gibi hayvanlardan el de edilir. Farklı aroması ve peynirin yoğunluğu çok ilgi çekicidir. Bundan dolayı, Türkiye’nin her yerinden talep görür. 

Kahvaltıda tüketiminin yanı sıra, isteğe göre yemeklere börek gibi yiyeceklere katılabilir. Ezine peyniri sağlık açısından çok önemlidir. Herkes tarafından bu bilgi çok, bilinmez. Ezine peyniri satın alırken mutlaka orijinal Ezine peynircileri tercih edilmelidir. Buralarda peynirin detayları hakkında ve çeşitleri hakkında, bilgi alabilirsiniz. Ezineden gelsin sitesi, bu konuda size yardımcı olacaktır. Merak ettiğiniz her şeyi ve öğrenebilirsiniz. 

Ezine Peyniri Özellikleri 


Ezine peyniri özellikleri, oldukça fazladır. Üç çeşidi bulunur. Koyun, keçi ve inek Ezine peyniridir. Üç peynir de aroma, lezzet ve görünüm açısından birbirinden ayrılır. İçlerinden kolestrol oranı en düşük inek sütünden yapılan Ezine peyniridir. Daha az yağ kullanıldığı için, sağlık açısından bir zarar oluşturmaz. Kahvaltı sofralarının bağ vazgeçilmezi Ezine peyniri, börek, poğaça içinde tercih edilebilir.

Lezzet katar. Görünüş olarak yoğun bir yapısı ve güzel bir rengi vardır. Koyun peyniri daha yağlı, aroması daha baskın ve renk olarak da daha sarıdır. Keçi peyniri ise rengi en beyaz olan Ezine Peyniri çeşitidir. Keçi sütü diğerlerine kıyasla, sağlık açısından daha faydalıdır.
 

Ezine Peyniri Yararları 


Ezine peynirine baktığınız zaman, peynirlerin Hepsinin renginin farklı olduğu görülür. Bu şekilde ayrılabilirsiniz. İnek peyniri lezzetine alışık olanlar için, koyun ve keçi peyniri biraz baskın ve yağlı gelebilir. İçlerinden ve en ideal olanın inek sütünden yapılmış olanı olduğu söylenebilir. 

Kolesterolü dengeler. İçerisinde kalsiyum ve A vitamini yoğun olarak bulunur. Zihin açısından faydalı olduğu gibi, vücuda enerji de katar. En orijinal ve kaliteli Ezine peyniri için, Ezineden gelsin sitesini ziyaret edebilirsiniz. Peynir ile ilgili tüm fiyatları ve özellikleri detaylı olarak görebilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok