Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Selülitsiz sıkı bir vücut için sporun önemi

Selülitler vücudunuzda görmek istemeyeceğiniz görüntüler arasında ilk başta yer alan doku ve dolaşım bozukluklarıdır. Temel olarak dolaşım ...

Selülitsiz sıkı bir vücut için sporun önemi

Selülitler vücudunuzda görmek istemeyeceğiniz görüntüler arasında ilk başta yer alan doku ve dolaşım bozukluklarıdır. Temel olarak dolaşım bozukluğu ile kendini gösteren selülitler, sağlıksız bir dolaşım sistemine dayalı olarak bağ dokuların toksik maddeleri dışarı atamaması olarak ifade edilir. Selülit oluşumuna karşı önlem almak sağlıklı bir yaşam ve estetik bir vücut için önemlidir. 

Spor her alanda insana kattığı faydalarla birlikte selülit oluşumu söz konusu olduğunda da etkili bir çözüm ve fayda sunan aktivitelerin bütününü oluşturmaktadır. Birçok kadının bacak ve kalça kısmında gözüken selülitler için sağlıklı beslenme ile birlikte çeşitli spor egzersizleri size destek vermektedir.  

Selülit için sporun önemi nedir? Birlikte inceleyelim.

Spor Aktivitelerinde Düzenli Olarak Yer aldığınızda Bedeninizde Neler Olur?


Düzenli ve aktif spor hayatı vücudun sıkılaşması, kasların oluşması ve yağ yakımı konularında tetikleyicidir. Egzersiz esnasında kan dolaşımındaki düzensizlikler ortadan kalkar ve bu sayede toksik maddelerin dışarıya atılmasına destek olunur. 

Tempolü yürüyüş, yüzme, bisiklet ve dans gibi keyifli aktiviteler ve sportif egzersizler ile kısa bir süre içerisinde etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Selülitlere meydan okumak ve kendini sevmek, zinde hissetmek adına spor yapmaya bir an önce başlayabilirsiniz. 

Bölgesel Egzersizler Vücudumuza Ne Yapıyor?


Tüm vücut için gerçekleştirebileceğiniz egzerlerin dışında bölgesel yağlanma ve selülitler söz konusu olduğunda, bu sorunlara yönelik uygulayacağınız bölgesel egzersizler sayesinde olumlu sonuçlara ulaşabilirsiniz. 

Bölgesel hareketlerle karın,bacak gibi bölgelerde kas korunumu , sıkılaşma ve gerilme sağlayabilirsiniz. Selülitler için inanılmaz fayda sağlayan hareketler ile istemediğiniz portakal kabuğu görüntüsünden azim, çaba ve tabiki istekle kurtulabilir, bunu yaparken hayatınızı her anlamda olumlu bir şekilde değiştirebilirsiniz. 

Sadede Gelirsek İlk Önce Squattan Bahsedelim 


Selülit denildiğinde bu sorunun en iddialı çözümü squat hareketleridir. Bu hareket bacaklara ve kalçalara focuslanan bir egzersiz hareketidir. Selülite iyi gelen squat sadece kasları güçlendirmek ile yetinmez, bunun yanı sıra yağ yakımına da yardımcı olarak selülitten kaynaklanan çukurları minimuma indirger ve/veyahut oluşumunu önler.  

Peki Squat Nasıl Yapılır Bir de Buna Değinelim 


Squat hareketini dumbbell veyahut kettlebell kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Ağırla ya da ağırlık olmadan devam edeceğiniz bu yolda ilk olarak ayakların birbirinden omuz genişliğinde ayrılması gerekir. Dizler hafif bükülür ve kalça oturacakmış gibi indirilir. Dizlerin ayak parmak ucunu geçmediğinden emin olunur. Hareket esnasında sırtın dik olmasına ve karnın içeride olmasına özen gösterin. Çömeldiğiniz yerde 5 saniye kadar kaldıktan sonra ayağa kalkın ve “yola devam!” diyerek 3 set 12 tekrar olacak şekilde serüveninize devam edin. 

Buyur Bi'de Lunge’dan Yak 


Lunge hareketi tıpkı squat gibi vücudunuzu forma sokacak, yağsız kat kütlesi ile sımsıkı bacaklara sahip olurken selülitlere “bay bay!” ve/veya “portakal, orda kal!” demenizi sağlayacak güçlü bir güç egzersizidir. Ayrıca bu hareket için dumbell da kullanabilirsiniz.

Lunge’ı Nasıl Yapsak Diyenler


Öncelikle bir ayak öne diğer ayak geriye gitsin. iki diz ise 90 derece bükülerek harekete başlansın! Sırt dik, karın içeride ve bacaklar sıkı olsun. Bu pozisyon 5 saniye korunsun ve ardından başlangıç pozisyonuna dönülsün. Her iki bacak için ise 3’er ser ve 12 tekrar yapılsın. Düzenli olarak uygulanan bu egzersiz hareketleri ile portakal kabuğu görüntüsü bırakın portakal da kalsın. 

Sonuç


Hayatta her şeyin bir çözümü vardır. Yani selülit gibi bir sorunu büyütmek bu kısacık hayatta çok saçmadır. Bu nedenle güzel canınızı sıkmak yerine harekete geçmeniz için sayısız eğlenceli ve faydalı seçenek bulunmaktadır. Spor ve egzersizler selülitleriniz olsun olmasın, hayatınızda bir alan kaplamalıdır. 

Bu yazımızda selülit için en iddialı çözümleri sizler için derledik ve umarım okumuş bulundunuz. Spor ve sağlık hayatınızdan eksik olmasın ve selülitler hiç bulunmasın!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok