Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Gurbetçiler sağlık turizmine katkı sağlıyor

Gurbetçiler,  implant, zirkonyum ve estetik diş tedavileri  ile sağlık turizmine katkı sağlıyor. Türkiye’deki gelişmiş diş tedavisi uygulama...

Gurbetçiler sağlık turizmine katkı sağlıyor

Gurbetçiler, implant, zirkonyum ve estetik diş tedavileri ile sağlık turizmine katkı sağlıyor.

Türkiye’deki gelişmiş diş tedavisi uygulamalarının ve son zamanlardaki döviz kurlarındaki hareketliliğin sağlık turizmine katkı sağladığını söyleyebiliriz. Buna en fazla katkı sağlayan unsurların başında; yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşların tatil ve memleket hasretlerini gidermek için Türkiye’yi ziyaret etmeleri geliyor. Gurbetçi vatandaş yoğunluğu bir hayli fazla olan  Kahramanmaraş’ta hizmet veren A+ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak hem hastalara kaliteli hizmeti yurtdışından çok daha uygun fiyatlara sunuyor hem de ülke ekonomisine sağlık turizmiyle katkı sağlıyoruz. 

Gurbetçiler neden diş tedavisinde Türkiye’yi tercih ediyor?

Avrupa ülkelerindeki diş tedavi maliyetlerinin yüksekliği, bu ülke vatandaşlarının diş tedavilerinde ülkemizi seçmelerini sağlıyor. Türkiye konum olarak bu turizm için oldukça uygun bir yere sahip.

Sağlık turizminin hızla gelişmesi sonucunda, Kahramanmaraş’a gelen bir gurbetçi, konaklama, uçak ve diş tedavisi gibi masrafların toplamının, herhangi bir Avrupa ülkesindeki sadece diş tedavi masrafından çok daha az olduğunu görmektedir. Tabiki, ülkemizin tatil merkezlerinden biri olan, EXPO 2023 organizasyonunun yapılacağı Kahramanmaraş’ta bir haftalık tatili de yanına kar kalmaktadır.

Avrupa’dan kliniğimize diş yaptırmaya gelen hastaların tek tercih sebebi şüphesiz maliyet değil. Ülkemizde yapılan tedavilerin kalitesi, hastayla ilgilenme süresi ve alakanın Avrupa ülkelerine göre çok üst düzeyde olması, kullanılan teknolojilerin yeni olması hastaların tercihini önemli şekilde etkilemektedir. 

Kahramanmaraş’a hastalar en çok hangi ülkelerden geliyor?

Kahramanmaraşlı gurbetçi hastalar daha çok Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden gelmektedir. Amerika, Kanada ve Avusturalya’dan da gelen gurbetçi hastalar olmaktadır.

Gurbetçiler en çok hangi tedavilerden faydalanıyor?

Yurtdışından gelen hastalarımız en çok; çekilmiş dişin yerine konan implant tedavileri, zirkonyum ve porselen kuron köprü tedavileri için gelmektedir. Estetik ve sağlıklı bir gülüşün çok önemli olduğu yaşantımızda, diş beyazlatma ve gülüş tasarımı hastaların en çok tercih ettiği diğer uygulamalardır. Gülüş tasarımında kişi, istekleri doğrultusunda doğal, gerçeğinden ayırt edilemeyecek, ana dişlere en az müdahale ile ağrısız bir şekilde sağlıklı ve estetik dişlere kavuşabilir. İmplant, zirkonyum ve porselen diş, diş beyazlatma gibi estetik uygulamalar en fazla bir hafta gibi kısa bir sürede yapılabilmektedir.

Gurbetçi hastalar, diş tedavilerine gelmeden önce ne yapmaları gerekiyor?

Öncelikle gurbetçi hastamızın kendi ülkesinde herhangi bir yerde çektirdiği panoramik röntgeni kliniğimize e-mail olarak ulaştırması gerekir. Röntgen incelendikten sonra teşhis ve tedavi planlaması hakkında, ilk fiziki muayenede kesinlik kazanacak bir tedavi planı hazırlanır. Bu planla birlikte hastaya fiyat ve ortalama tedavi süresi hakkında bilgi verilir.

Tedaviniz için en uygun tedavi planlaması, tüm alternatiflerle birlikte size sunulur. Telefon görüşmesi veya e-mail yoluyla en uygun randevu tarihi belirlenir. 

Örneğin; implant uygulaması için, implantın çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra bir iyileşme süreci gerekmektedir. 2 - 3 ay beklenmekte, daha sonra üst yapının yapımına geçilmektedir. Hastalarımızın Türkiye’de kalacağı toplam süre 1 hafta olmasına karşın, iyileşme sürecini kendi ülkesinde geçirmektedir. 

Böylece Türkiye’de diş tedavisi, konaklama, uçuş ve sağlık işlemleri dahil olmak üzere maliyet olarak Avrupa ülkelerine nazaran çok daha uygun yapılabilmektedir.


Diş Hekimi Çağdaş YAZICIOĞLU
Diş Hekimi Halil İbrahim SAHİ
Diş Hekimi Elifcan KUŞOĞLU
Diş Hekimi Eda KURŞUNCU
Kahramanmaraş A+ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok