Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kaliteli yaşamın sırrı “Sağlıklı Dişler”

İnsan yaşamının üç önemli öğesi “Beslenme, Uyku ve Hareket”.  Dişlerin beslenme ile doğrudan alakalı olduğu herkesin bildiği bir olgudur. Fa...

Kalite yaşamın sırrı “Sağlıklı Dişler”


İnsan yaşamının üç önemli öğesi “Beslenme, Uyku ve Hareket”. 

Dişlerin beslenme ile doğrudan alakalı olduğu herkesin bildiği bir olgudur. Fakat diş sağlığı sanılanın aksine uyku ve fiziksel durum ile de alakalıdır. 

Peki diş sağlığının uyku ve fiziksel durum ile ne alakası var ? Aslında vücudu bir makine gibi düşünürseniz dişler bu sistemin en önemli dişlileridir. Ve çalışan bir makinede dişlilerin arasına kaçan bir taş veya dişlilerdeki eksik bütün sistemi bozar. Bu yüzden dişlerinizdeki herhangi bir eksiklik çiğneme sistemini bozduğu gibi boyun omurlarınızı, vücut postürünü yani duruşunuzu da bozar. 

Eksik olan veya problemli dişler çene kaslarının çalışmasını ve dolayısıyla bu kaslara giden sinir uyarılarını bozar. Çiğneme kaslarında belli bir zaman sonra aktivite bozukluğu olur ve uyku arasında farkında olmadan diş sıkmaya başlarsınız ve uyandığınızda baş ve boyun bölgesinde huzursuzluk veren bir ağrı hissedersiniz. Zamanla hem uyku hem baş boyun bölgesi, akabinde tüm vücutta bir bozukluk hissetmeye başlarsınız. Kaldı ki bu konuştuğumuz konu dişlerde oluşan enfektif durumlarla birleşince de  vücutta çok daha  yıkıcı etkileri olacaktır.  

Yapılan çalışmalar dişeti sağlığı iyi olan bireylerin 6 yıl daha uzun yaşadığını söylemektedir.  Yaşam süresince dişlerinizi sıktığınızı ve baş boyun bölgesinde huzursuzluk veren sinsi ağrılarınız olduğunu varsayalım. Yaşam konforunuz nasıl etkilenirdi hiç düşündünüz mü? 

Diş Hekimi Halil İbrahim Sahi
Kahramanmaraş A+ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe