Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Ereksiyon sorunu ED SWT tedavisi

Ereksiyon Sorunu nedir? Penis erkeklerde normal şartlarda gevşek durum da olup cinsel uyarılma sonucunda erekte olmaktadır. Ereksiyon için c...

Ereksiyon sorunu ED SWT tedavisi
Ereksiyon Sorunu nedir?

Penis erkeklerde normal şartlarda gevşek durum da olup cinsel uyarılma sonucunda erekte olmaktadır. Ereksiyon için cinsel uyarılmalar sonucunda kan akışının penise doğru hızlanması ve peniste kanın depolanması gerekmektedir. Penise yeterli kan akışının sağlanamaması ya da burada kanın hapsedilememesi durumlarında ereksiyon sorunu oluşmaktadır. Erkeklerde her yaş grubunda ereksiyon sorunlarıyla karşılaşılabilmekle beraber özellikle 50’li yaşlardan sonra oldukça yaygındır. 

Ereksiyon Sorunu Neden Olur?

Ereksiyon bozukluğu tüm erkeklerin başına zaman zaman gelebilmektedir. Fakat bunlar genellikle stres, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklı geçici ereksiyon sorunlarıdır. Ereksiyon sorununun bir hastalık olarak tanımlanarak tedavi uygulanması için uzun süre devam eden bir problem olması gerekmektedir. Bu nedenle erkeklerin yaşadıkları ilk ereksiyon sorununda endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Ancak uzun süre devam eden bir sorunları varsa mutlaka hastaneye başvurarak tedavi olmaları gerekmektedir.

Ereksiyon sorunun birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler psikolojik ya da fiziksel olabileceği gibi her ikisi birden de olabilmektedir. Genellikle erkeklerin cinsel işlev bozukluklarını kafalarında fazla büyütmeleri sonucu maalesef fiziksel etmenlere psikolojik etmenler de eşlik etmektedir. 

Ereksiyon sorununun fiziksel nedenleri arasında çoğunlukla penil bölgede bulunan damar yollarında meydana gelen daralmalar, cinsel ilişki esnasında bu bölgede bulunan sinirlerde meydana gelen travmalar gibi nedenler bulunmaktadır. Bununla beraber diyabet gibi, kalp damar hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar da ereksiyon sorununun sebepleri arasındadır. Ayrıca ereksiyon sorunlarında obezite, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi tetikleyici faktörler de bulunmaktadır. 

Ereksiyon Sorunu için Şok Dalga Tedavisi

Ereksiyon sorunun ilaçla tedavi, cerrahi müdahale ya da intrakavernodal enjeksiyon gibi birçok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak günümüzde bu tedavi yöntemleri arasında sağladığı tedavi kolaylıkları ve kalıcı çözümler nedeniyle en yaygın olarak kullanılanı ED SWT Şok Dalga tedavisi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi hem doktorlar tarafından hem de hastalar tarafından ereksiyon sorunu tedavilerinde sıklıkla tercih edilmektedir.   

Ereksiyon tedavilerinden biri olan oral yolla ilaç kullanımında amaç hastanın penis içindeki damarlarının ilaçlarda bulunan etken maddeler vasıtasıyla açılmasıdır. Damarların açılması sayesinde ereksiyon durumunda bu bölgede kan akışının normal seyrinde olması sağlanmaktadır. Ancak bu tedavi yönteminde vücudun diğer bölgelerinde de damarların açılması söz konusu olabilmekte ve bu durum özellikle kalp damar hastalığı yaşayan hastalar için ciddi yan etkiler oluşturmaktadır. Bir diğer yöntem olan intrakavernodal enjeksiyon yöntemlerinde ise penise enjekte edilen etken maddelerle ereksiyon hali sağlanmaktadır. Ancak bu çözüm de kısa süreli bir sonuç vermekte her cinsel birleşme öncesi enjeksiyon zorunlu olmaktadır. 

Modus ED SWT Şok Dalga tedavisinde ise herhangi bir yan etki olmamakla birlikte tedaviden bir ay gibi kısa bir süre sonra kalıcı çözümler elde edilebilmektedir. ED SWT Şok dalga tedavisinde damarların genişletilmesi değil bölgede yeni damarların oluşmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu tedavi esnasında hastalar herhangi bir şey hissetmemekte ve sosyal hayatlarına devam edebilmektedirler.

ED SWT Nasıl Uygulanır?

ED SWT Şok dalga tedavisi hastanın penil bölgesinde bulunan sorunlu bölgeye düşük yoğunluklu ses dalgası gönderilerek uygulanır. Tedaviler 15-20 dakikalık kısa seanslar halinde uygulanır. Seanslar arasında 48 saatlik aralıklar bulunur ve doktor kararına göre ortalama 6-8 seansta tedavi tamamlanır. Hastalar tedavi süresince normal hayatlarına devam ederler ve seanslar esnasında herhangi bir ağrı sızı hissetmezler. Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için tedavi süresince ve tedavi sonrasında hastaların sigaradan uzak durmaları, beslenmelerine dikkat etmeleri ve düzenli egzersizler yapması gerekir. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe