Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kök hücre tedavisi kanserin tedavisi olabilir mi?

Kanser, dünya üzerinde milyonlarca insanı etkileyen, yıkıcı olabilen bir hastalıktır. Kanser için tek bir tedavi yoktur ancak, hastaların ha...

Kök hücre tedavisi kanserin tedavisi olabilir mi?
Kanser, dünya üzerinde milyonlarca insanı etkileyen, yıkıcı olabilen bir hastalıktır. Kanser için tek bir tedavi yoktur ancak, hastaların hayatta kalmasına yardımcı olabilecek, genellikle yaşam kalitelerini iyileştirebilecek birçok tedavi bulunuyor. Umut verici bir tedavi ise kök hücre tedavisidir.

Kök hücreler hasarlı dokuyu bölebilen ve onarabilen özel hücrelerdir. Bilim adamlar; kök hücre tedavisinin kanser için potansiyel bir tedavi olabileceğine inanıyor çünkü, hastalığın sağlıklı hücrelerini korurken, tümörleri hedef alıp yok edebiliyor.

Kök Hücre Tedavisi Süreci Nasıldır?

Kök hücre tedavisi; yaralanmaları veya hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olmak için, kök hücreleri kullanan tıbbı bir tedavi olarak kullanılıyor. Kök hücreler; bir hastanın kanından ya da dokusundan çıkarılır ve daha sonra istenen sayıda hücreye sahip olana kadar, bir laboratuvarda büyütülür.

Bu hücreler, daha sonra iyileşmelerine yardımcı olmak için, hastanın vücuduna geri enjekte edilir. Kök hücreler genellikle, hastanın vücudundaki dokuları düzenli olarak yenileyen kemik iliğinden alınır.
Bunun yanında kök hücre tedavisinin maliyeti ne kadar konusunda tek bir cevap yoktur.

● Büyük ölçüde tedavinin türüne;
● Kök hücre tipine;
● Kliniğin konumu ve terapistin tecrübesine;
● İlgili sağlayıcı ya da sağlayıcılara bağlı olarak fiyatlar değişir.

Bununla birlikte kök hücre tedavisinde Kök hücre fiyatları, 5bin dolar ile 25bin dolar arasında değişen fiyat aralığına sahip olacaktır.

Kök Hücre Tedavisi Riski Var mı?

Kök hücre tedavisi, birçok durumu iyileştirme potansiyeline sahiptir ancak, hücrelerin etkili olmama riski de bulunur. Bazı insanlar, kök hücre tedavisinin yan etkilerini yaşayabiliyor.

● Kök hücreler; diyabet, Parkinson hastalığı, kalp hastalığı gibi durumlar için bir nimet olabilecek hasarlı dokuyu yenileme ve onarma yeteneğine sahiptir.
● Doku nakli ya da kök hücre enjekte edilirken, her zaman enjeksiyon riski bulunur.
● Nakledilen hücrelerden, tümör oluşturma potansiyeli vardır.
● Bazı durumlarda kanser ve hatta ölüm dahil olmak üzere, kök hücre tedavisiyle ilişkili birçok potansiyel riski bulunur.

Bu yüzden tedaviye başlamadan önce, kök hücre tedavisinin risklerini ve faydalarını doktorunuzla görüşmeniz önem kazanıyor.

Kök Hücre Tedavisinin Maliyeti Yüksek mi?

Kök hücre tedavisi, geniş bir hastalık yelpazesi için, potansiyel bir tedavi olarak görülüyor ancak, tedavilerin maliyeti, daha geniş çapta benimsenmesinin önünde bir engel teşkil ediyor.

Bazı tedaviler on binlerce dolara mal olabilirken, diğerleri 10bin dolardan daha az bir fiyata mal olabiliyor. Bu yüzden kök hücre tedavisi fiyatı yılında; kök hücrenin tipine, hastalığın durumuna gibi bazı unsurlara göre belirleniyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok