Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Online Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

Çevrimiçi psikologlar, bir psikoloğu şahsen ziyaret edemeyen kişilere psikolojik hizmetler sağlar. Online psikolojik danışmanlık , zihinsel ...

Online Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

Çevrimiçi psikologlar, bir psikoloğu şahsen ziyaret edemeyen kişilere psikolojik hizmetler sağlar. Online psikolojik danışmanlık, zihinsel sağlık sorunlarını yönetmek için etkilidir ve herhangi bir zamanda herhangi bir yerden danışmanlığa erişim sağlar. Çevrimiçi psikoterapi her yaştan ve konumdan birey tarafından kullanılabilir. 

Online terapi, internet üzerinden yapılan bir terapi türüdür. Hem hasta hem de terapist için uygun olduğu için tercih edilen bir formattır. Hastaların herhangi bir zamanda herhangi bir yerden terapi almalarına olanak tanır; bu, özellikle terapiye ihtiyacı olan ancak terapi seanslarına gitmeyi zor bulabilenler için yararlı olabilir. Bu kapsamda online terapist hizmetleri günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir. 

Neden Online Terapi? 


Çevrimiçi terapi, terapistin hastayla aynı yerde olması gerekmediği için benzersizdir. Bu, terapistin coğrafi olarak erişilemeyen hastalarla çalışmasına izin verir. Ek olarak, çevrimiçi terapiler video tabanlı olduğundan, hastalar için geleneksel yüz yüze terapiden daha etkileşimi yüksek ve ilgi çekici olabilir. 

Bu, uygun bir terapist bulamayan veya onlarla çalışmak istemeyen hastalar için özellikle yararlı olabilir. Online psikolog ayrıca herhangi bir ek ücret gerektirmediği için geleneksel terapiye uygun maliyetli bir alternatif olabilir. Terappin bu alanda hizmet veren bir site olarak online terapiler sağlıyor. 

Online Terapi Faydalı Mıdır? 


Çevrimiçi şekilde yapılan terapi, birçok faydası nedeniyle popülerlik kazanmaktadır. Bu avantajlar, zaman veya coğrafi yakınlık engeli olmaksızın uzaktan terapi alma fırsatını, müdahaleleri danışanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlama becerisini ve geleneksel terapi ortamlarında tipik olarak bulunmayan anonimlik derecesini içerir. Genel olarak online psikolojik danışmanlık kapsamında bu faydalardan yararlanmak mümkün oluyor. 

Çevrimiçi psikolog, internet üzerinden terapi sağlayan bir ruh sağlığı uzmanıdır. Çevrimiçi psikologlar, danışmanlık, uyku yardımcıları ve kendi kendine yardım modülleri gibi çeşitli hizmetler sunar. Ayrıca kaygı, depresyon, ilişki sorunları ve daha fazlası gibi yaygın sorunlarla başa çıkmak için kaynaklar sağlarlar. Bu hizmetler için terappin.com sitesini ziyaret edebilir ve online olarak psikolog hizmetleri alabilirsiniz. 

Online terapi uygulaması nasıl yapılmaktadır  


Birçok insan hem geçmişten gelen bazı travmaları hem de yeni dönemde yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılar nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadır. Çocukluk dönemlerinden başlayarak her yaş grubunda insanların Psikolojik destek alıyor olması ruh sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Eski dönemlerde online terapi uygulamaları sadece yüz yüze yapılan görüşmelerle sağlanırken yeni dönemde çoğunlukla online terapi uygulamaları tercih edilmektedir. Online terapi uygulamalarının sağlamış olduğu çok önemli avantajlar sayesinde insanlar hem kendileri daha rahat hissetmekte hem de aralıksız bir şekilde terapi uygulamalarına devam edilmektedir. 

Online terapi uygulamasının yüz yüze yapılan terapilerden tek farkı görüşmelerin telefon veya internet aracılığı ile online olarak yapılıyor olmasıdır. En az yüz yüze yapılan terapiler kadar faydalı olan bu yöntem aynı zamanda sağladığı avantajlar nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Ülkemizde online terapi uygulamaları denildiğinde ilk akla gelen Terappin.com’dur. 

Online terapi oluşturmak gerekmektedir. Türkiye'nin neresinde yaşıyor olursanız olun Terappin.com sitesine giriş yaparak burada randevu oluşturma imkânı elde edebilirsiniz. Talep ettiğiniz gün ve saatlerde oluşturulan randevunuz sonucunda sizin tercihinize bağlı olarak dilerseniz telefon görüşmeleri ile dilerseniz de görüntülü konuşma yöntemi ile terapi seansınız başlayacaktır. Sanki bir klinikte psikoloğunuz ile karşı karşıya konuşuyormuş gibi etki ve faydalı bir hizmet alımı yapabilirsiniz. 

Online terapi uygulamalarının avantajları 


Pandemi ile birlikte gelişen online uygulamalar arasında online terapi yöntemleri de bulunmaktadır. Her türlü psikolojik terapi ve destek için uzman psikologlar tarafından online terapi hizmeti sağlanmaktadır. Bu yöntemin sağlamış olduğu çok önemli avantajlar bulunmaktadır. Online terapi uygulamalarının en önemli avantajları şöyledir; 

  • Türkiye'nin her yerinden en başarılı psikologlar ile görüşme sağlayabilirsiniz, 
  • Fiziksel bir klinik ortamında gitmenize gerek kalmadan kendinizi en rahat hissettiğiniz yerlerde terapilerinizi alabilirsiniz, 
  • Bulunduğunuz yerden online olarak katılım sağlayacağınız terapiler sizlere önemli bir zaman avantajı sunacaktır, 
  • Kliniğe gelip gitmeniz gerekmediği için gizlilik sizler için önemli bir avantaj olacaktır. 

Terappin.com sitesine giriş yaparak online psikolog desteğini tercih edebilirsiniz.   

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok