Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı tüm bariatrik prosedürlerin neredeyse %60'ını oluşturuyor ve bu da onu en popüler kilo verme ameliyatı yapıyor. Peki...

Tüp Mide Ameliyatı


Tüp mide ameliyatı tüm bariatrik prosedürlerin neredeyse %60'ını oluşturuyor ve bu da onu en popüler kilo verme ameliyatı yapıyor. Peki tüpleri bu kadar özel yapan nedir?

Hastaların güvenli ve etkili bir şekilde kilo vermesine yardımcı olur ve araştırmalar, birçok hastanın ameliyattan sonra uzun süren sonuçları gördüğünü göstermektedir. Ameliyatınızı planlamaya hazır olun ya da sadece daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, tüp mide hakkında bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin!

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp mide ameliyatı aynı zamanda mide küçültme ameliyatı olarak da adlandırılır. insanların kilo vermesine ve daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olmak için tasarlanmış minimal invaziv bir prosedürdür. Hastaların ortalama olarak fazla kilolarının %65 ila %70'ini kaybetmelerine yardımcı olduğu için profesyoneller tarafından takdir edilmektedir.

Clinic Care Center cerrahlarımız göbek deliğinden tek bir giriş noktasından tek kesi ile laparoskopik cerrahi gerçekleştirir. Bu, çok az iz kalmasına veya hiç iz bırakmamasına izin verir ve uzun bir iyileşme ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur. 

35 dakikalık uzun ameliyat sırasında, cerrah ameliyatı gerçekleştirmek için laparoskop adı verilen küçük bir kamera ve birkaç alet yerleştirecektir. Cerrah, bir zımbalama cihazı kullanarak midenizin %85-90'ını çıkaracaktır. Muz şeklinde kalan mide, önceki hacminin sadece %10-15'i kadardır.

Tüp Mide Ameliyatının Faydaları

Kol ameliyatının ana sonucu, fazla kilo vermenize yardımcı olmasıdır, ancak bu sadece buzdağının görünen kısmı!

Tüp mide ameliyatı midenizin ne kadar yiyecek tutabileceğini sınırlayarak daha az yemek yerken daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Hormonal değişiklikler de bu etkileri artırır; midenizin astarı, bize açlık hissettiren bir iştah hormonu olan ghrelin üretir.

Mide küçültme ameliyatı yapıldığında önemli bir bölümünü çıkarılır ve vücudunuzun ürettiği grelin miktarını azaltır. Ghrelin'deki bu düşüş, ameliyattan sonra yolda kalmanıza yardımcı olur.

Bu prosedür ayrıca daha düşük bir "ayar noktası" korumak için metabolizmanızı sıfırlar. – vücudunuzun otomatik olarak korumaya çalıştığı doğal ağırlık. Dolayısıyla tüp mide ameliyatı sizi başarıya hazırlamakla kalmaz, vücudunuzun bunu başarması ve sürdürmesi için çalışmasına da yardımcı olur, tüp mide ameliyatı olup pişman olanlar çok azdır.

Tüp Mide Ameliyatından Önce Yapılanlar

İşleminizden önce öncelikle aday olduğunuzu ve ameliyat olacak kadar sağlıklı olduğunuzu teyit ederiz. Bu, aşağıdakileri içeren bir dizi rutin testi ve uzman ziyaretlerini içerir:

·         Kan testleri

·         Uyku çalışması

·         Kardiyoloji değerlendirmesi

·         Pulmoner değerlendirme

·         Psikiyatrik değerlendirme

·         Beslenme değerlendirmesi

·         Midenizin zarına bakmak için endoskopi

·         Ayrıca, beklentilerinizi belirlemenize ve ameliyat sonrası yaşam için plan yapmanıza yardımcı olması için cerrahınızla görüşecek ve personel beslenme uzmanları ve psikologlarla görüşeceksiniz.

Diğer bariatrik uygulamalarda, hastaların ameliyat öncesi çalışma rutinlerini tamamlamak için farklı yerlerde birden fazla randevu planlaması gerekir. Bu işlemin tamamlanması birkaç hafta sürebilir. Clinic Care Center tüm uzmanlarımız tek bir çatı altında, tam bir çalışmayı sadece bir günde tamamlayabilirsiniz!

Tüp Mide Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci

Minimal invaziv yaklaşım nedeniyle, tüp mide ameliyatı bazı benzer, daha yoğun prosedürlerden daha az iyileşme süresi gerektirir. Çoğu hasta hastanede bir gece kalmayı gerektirir, ancak ameliyattan sonraki gün eve döner.

Hastaların evde susuz kalmalarını, gerektiğinde dinlenmelerini ve yorucu hareketlerden veya egzersizlerden kaçınmalarını öneriyoruz.

İşe geri dönmek, işinizin fiziksel gereksinimlerine bağlıdır ve çoğu hasta bir hafta içinde pozisyonlarına geri döner.

Her hasta farklı şekilde iyileşir, bu nedenle deneyimleri belirli ihtiyaçlara, sağlığa ve mesleğe göre değişir. Bir şey her zaman sabittir. Clinic Care Center yolun her adımında oradadır! 

Tüp Mide Ameliyatından Sonra

Ameliyattan sonra hayat çok farklı olacak. Hastalar hastaneden eve geldiklerinde rahat olmaya, yeterli sıvı alımını sağlamaya ve dinlenmeye odaklanmak için zaman ayırmaları gerekir.

Hastalar ameliyat sonrası kısıtlı bir diyete başlar. Bir işlemden sonraki ilk günlerde, öğünleriniz protein karışımları ile desteklenmiş ince doğranmış proteinlerden oluşur. Ameliyattan dört hafta sonra, eskisinden daha küçük porsiyonlarda da olsa katı protein ve sağlıklı sebzelere dönüşürsünüz.

Tüp mide ameliyatından sonra herhangi bir aşamada hastalara yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

·         Günde 64 ons sıvı tüketin, sıvıları öğün aralarında yudumlayın.

·         Öğünleri küçük tutun ve gün boyunca üç ayrı öğün yiyin.

·         Yavaş yeyin ve için.

·         Yemekler en az 20 dakika sürmelidir

·         Yiyecekleri yutmadan önce 20 kez çiğneyin.

·         Kaplarınızı ağız dolusu yemeklerin arasına 20 saniye koyun.

·         Önce protein yeyin.

·         Vitamin takviyeleri dahil

·         Ameliyattan sonra, Clinic Care Center tüm ekibin sürekli bakımına da güvenebilirsiniz! Cerrahlarımız, diyetisyenlerimiz ve psikologlarımız, yolculuğunuz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü yardım veya tavsiyeyi sunmaya hazırdır. Ayrıca ilerlemenizi izlemek ve başarıya giden yolda kalmanıza yardımcı olmak için check-in randevuları da planlıyoruz!

Clinic Care Center da bizi farklı kılan nedir?

Her hasta için sonuçları nasıl en üst düzeye çıkaracağını bilen ve başarınıza kendini adamış, alanın ön saflarında yer alan bir ekip seçmek önemlidir.

Clinic Care Center binlerce tüp mide ameliyatı gerçekleştirdik ve bu son teknoloji prosedürden en iyi şekilde yararlanmak için ihtiyacınız olan araçlara sahibiz. En iyi olduğumuzu kanıtlayan bir geçmiş performansla hastaların sağlık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya kendimizi adadık. tüp mide ameliyatı fiyatı olarak en iyisini veriyoruz.

Başarılı bir kilo verme yolculuğuna başlama zamanı geldiğinde, Clinic Care Center arama zamanı! En iyi uygulama biziz ve sayılarımız bunu kanıtlıyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok