Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Estetik Sektörü ve Kök Hücre Tedavisi - Prof.Dr. Banu ÇAYCI

Kök hücreler hakkında neler biliyoruz? Pek çoğumuz kök hücre ifadesini duymuşuzdur. İnsan sağlığına  olan etkileri ile gündemden düşmeyen bu...

Estetik Sektörü ve Kök Hücre Tedavisi - Prof.Dr. Banu ÇAYCI
Kök hücreler hakkında neler biliyoruz? Pek çoğumuz kök hücre ifadesini duymuşuzdur. İnsan sağlığına  olan etkileri ile gündemden düşmeyen bu hücrelerin amansız hastalıklara bile fayda sağladığı bilimsel araştırmalar tarafından destekleniyor. Kök hücre kullanımını, pek çok hastalığın tedavisinde görmemiz mümkün. Estetik sektöründe kök hücre kullanımı ise her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.

Ameliyatsız estetik uygulamalarında kök hücre kullanımına değineceğimiz bu yazımızda bu hücrelerin cildimizi nasıl yenilediğini açıklayacak ve gençleşmek isteyenlere gençlik yıllarına kapı aralayacağız.


Kök Hücre Kullanımı

Kök hücrelerin insan vücudunun her noktasına pozitif etkileri bulunuyor. Öyle ki son yıllarda ameliyatsız estetik uygulamalarında kök hücre kullanımı da epeyce arttı. Peki, kök hücre tedavisi nasıl bir uygulama? Pek çok kişinin merak ettiği bu soruyu en basit şekilde; vücudumuzda bulunan kök hücreleri laboratuvar ortamında çoğaltarak tekrar vücuda enjekte etme şeklinde tanımlayabiliriz. Bu hücreler vücudumuzdan nasıl elde ediliyor sorusu da bu uygulamayı yaptırmak isteyenlerin merak ettiği diğer bir detay. Bu hücreler yağ dokularından elde edilebileceği gibi biyopsi yoluyla alınan hücrelerin çoğaltılması yolu ile de oluşturulabiliyor.


Estetik alanında kök hücre kullanımı neden bu kadar yaygınlaştı dediğinizi duyar gibiyiz. Çünkü kök hücreler cildi kaybettiği elastikiyete yeniden kavuşturmada ve vücudumuzdaki kolajen miktarının azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları, mat görünümü ortadan kaldırma noktasında da son derece etkili. Fibroblast adı verilen hücreler vücudumuzda kolajen üretiminin sağlanmasında görev alan hücreler ve bunları kök hücre tedavisi ile aktif hâle getirerek kolajen üretiminin hızlanmasını tetiklememiz mümkün. Tahmin ettiğiniz gibi bu da cildimizin kırışıklıklardan, pürüzlerden ve cansız dokulardan arınmasını sağlamada son derece önemli aşamalardan bir tanesi.


Herkes kabul eder ki kadınlar, aynaya bakmayı çok sever. Onları bu alışkanlıklarından vazgeçiren, aynalara küstüren en önemli neden yüzlerinde hoşlanmadıkları noktalar ve kırışıklıklardır. Ameliyatsız estetik uygulamalarındaki gelişmeler ve kök hücre tedavisinin olumlu etkileri ile neyse ki kadınlar artık bu sorunlarını fazla dert etmiyor. Mezoterapi tekniği ile cilde enjekte edilen size ait kök hücreler ile işlevini kaybetmiş hücrelerinizin canlanmasını sağlayarak cildinizi yıllar öncesine taşımak son derece kolay.


Kök Hücre Kullanım Alanları

Ameliyatsız estetik alanında kök hücre tedavisinin oldukça talep gördüğünü ve pek çok kadının kök hücre tedavisi ile yaşlanmaya karşı meydan okuduğunu dile getirmiştik. Kök hücrenin estetik alanındaki kullanımının sadece cilt yenileme ile sınırlı olduğu düşünülmesin. Saç dökülmesinden muzdarip olanlar ile  sivilce, akne lekeleri nedeniyle rahatsızlık duyanlar için de bu tedavinin kurtarıcı bir seçenek olduğunu ekleyelim.


Kök Hücre ile Saç Mezoterapisi

Genetik yatkınlık ya da çevresel faktörlerden dolayı özellikle erkeklerde ortaya çıkan saç dökülmeleri ve saçta oluşan seyrelmeleri kök hücre tedavisi ile durdurmak mümkün. Kişiden alınan hücrelerin birtakım işlemlerden geçirildikten sonra saç derisindeki seyrek bölgelere enjekte edilmesi sureti ile gerçekleştirilen bu uygulamanın olumlu sonuçlarından memnun kalan pek çok insan var. Öyle ki kök hücre tedavisi ile kellik tarihe karışıyor şeklinde bir ifade kullansak da mübalağa etmiş olmayız.


Kök Hücre ile Leke Tedavisi

Güneş ve hamilelik lekeleri, çiller ve akne izleri ile boğuşuyor; denediğiniz kremler ya da farklı yöntemler derdinize çare olmuyorsa  bu tedavi seçeneği ile cilt lekelerine de elveda diyebileceğinizin müjdesini verelim. El, yüz, kol, boyun, omuz ve dekolte bölgesindeki leke ve izlerin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Profesyonel bir ameliyatsız estetik kliniğinde kök hücre tedavisi ile lekelerinizin yok olmasını keyifle izleyebilmeniz mümkün.


Kök Hücre Tedavisi Ankara

Kök hücre tedavisinin medikal estetik uygulama alanında kullanılan diğer bir türü de son günlerde fazlaca talep gören alloblast kök hücre tedavisidir. Etkililiği ve kalıcılığı ile pek çok insanın tercihi olan alloblast kök hücre tedavisi ile cildinizi yıllar önceki görünümüne ulaştırmak son derece kolaydır. Kök hücre tedavisinin yanı sıra alloblast kök hücre tedavisi ile de gençleşebileceğinizi unutmayın.


Bu tedaviyi gelişigüzel her klinikte yaptırmamanız noktasında bir uyarıda bulunarak söze başlayalım. Kök hücre tedavisi itina gerektiren bir uygulamadır. Bu nedenle profesyonel kliniklerde uzman eller tarafından yapılması gerekmektedir. Prof. Dr. Banu Çaycı Kliniği, en kaliteli tıbbi malzemelerin kullanıldığı, alana hâkim hekimimiz tarafından muazzam uygulamaların yapıldığı ameliyatsız estetik uygulamalarında (dudak dolgusu, burun dolgusu, ameliyatsız yüz germe vb.) adını üst sıralara yazdırmış önemli bir merkezdir.


Siz de yaş almaya bağlı olarak cildinizde oluşan kırışıklıklardan kurtulmak istiyorsanız profesyonel bir ameliyatsız estetik kliniği tercihi yaparak kök hücre tedavisi ile bu sorununuzdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Uygun fiyat tarifeleri ile gençleşmek, güzelleşmek ve görüntünüzü yıllar öncesine taşımak için doğru adresin Prof. Dr. Banu Çaycı Kliniği olduğunu bilmelisiniz. Gelin, güzelliğinize yatırım yapmanıza yardımcı olalım.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe