Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Rumuz ile online anonim Psikoterapi

İsmini Vermene Gerek Yok, Rumuzla Terapi Mümkün!  Hayatında hiç psikoloğa başvurmamış kişiler psikolojik danışmanlık hizmetlerine karşı bira...

Rumuz ile online anonim Psikoterapi

İsmini Vermene Gerek Yok, Rumuzla Terapi Mümkün! 


Hayatında hiç psikoloğa başvurmamış kişiler psikolojik danışmanlık hizmetlerine karşı biraz önyargılı olabiliyor. Bu konuda sergiledikleri kaçınma davranışının farklı pek çok nedeni var. Bunlardan biri, özel hayatlarını hiç tanımadıkları bir kişiyle paylaşacak olmanın yarattığı huzursuzluk. Oysa bu huzursuzluğu aşmak mümkün. Psikolojik destek hizmetlerini online kanallara taşıyan online terapi hizmetleri danışanlara ismini açıklamadan rumuzla hizmet alma imkanı sunuyor. 

Daha Önce Hiç Psikolojik Destek Aldınız Mı? 


Ülkemizde psikoloji ve psikolojik danışmanlık eğitimi veren birçok kurum var. Bu alanda yetişen uzman sayısı hızla artıyor. Bundan birkaç on yıl öncesine kadar ilgili kurumlar psikolojik destek taleplerini karşılamada zorluk çekiyordu. Günümüzde bu alana ilgi artıyor. Ancak yine de psikolojik destek almaya pek sıcak bakmayan geniş bir kitlenin olduğunu görüyoruz. Özellikle yüz yüze terapi desteği halihazırda birçok kişiye pek sıcak gelmiyor. 

Psikolojik sorunları olan kişilerin bu sorunlar karşısında verdiği tepkiler farklıdır. Kendisiyle barışık, sorunlarının farkında ve çözüm arayan kişiler genel olarak psikolojik desteğe daha sıcak bakar. Ne var ki bazı insanlar sorunlarını kendilerine bile itiraf edemez. Belki kendilerinin bile farkında olmadıkları sorunlarını yabancı birisiyle paylaşmaktan çekinirler. 

Daha önce psikoloğa başvurmamış ve destek almaktan çekinen kişiler için artık yeni bir olanak var. Online terapi hizmetleri sayesinde hem desteğe erişim kolaylaştı, hem de başvurucunun çekinmesi için sebep kalmadı. Online olarak gerçekleşen bu hizmette başvurucular kendi seçtikleri rumuzu kullanarak isimlerini gizleme imkanına sahip. Başvurucu eğer isterse görüntülü değil, sadece sesli görüşme yoluyla da iletişim kurabiliyor. Böylelikle yüz yüze terapinin yaratabileceği stresten kurtulmada avantaj sağlıyor. 

Terapi İçin Çekinmenize Gerek Yok! 


Online terapi hizmetleri aslında pandemiden önce de çeşitli platformlar üzerinden verilmekteydi. Ancak bu hizmetlere ilgi pandemiyle birlikte hiç olmadığı kadar arttı. Danışanlar arasındaki çeşitlilik de dikkat çekici. Hemen tüm yaş ve meslek gruplarından danışanlar psikolojik sorunları karşısında online terapi hizmetleriyle farklı deneyimler yaşamakta. 

Bazı psikolojik sorunlar kolay ifade edilemez. Örneğin cinsellikle ilgili sorunlar karşısında hasta çoğu zaman sorununu kendisine ifade etmekten bile kaçınır. Hissettiği utanma duygusunu yenip yüz yüze terapiye başvurma cesaretini kendisinde göremeyebilir. İşte bu gibi durumlarda online terapi hizmetleri başvurucunun kendini daha rahat hissetmesini sağlıyor. 

Rumuzla Terapi Mümkün! 


Online terapi hizmetlerinin en önemli avantajının terapiye erişim kolaylığı olduğunu görüyoruz. Ancak önemli bir başka kolaylığı daha var. Danışanın ismini açıklamasına ve kimlik bilgilerini paylaşmasına gerek yok. Online bağlantıda rumuz kullanarak aldığı danışmanlık hizmetini ister görüntülü isterse sesli olarak alması mümkün. Hatta dilerse sadece mesaj yoluyla da iletişim kurabilir. 

Kendinize bile itiraf etmekte güçlük çektiğiniz tüm psikolojik sorunlarınız için online terapi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu alanda Türkiye’nin en önemli platformu olan Tappy sizlere dilediğiniz konuda psikolojik destek sağlıyor. Cinsel terapinin yanı sıra aile ve evlilik terapisi, doğum ve gebelik terapisi ve diğer pek çok başlıkta Tappy uzmanlığından yararlanabilirsiniz. usetappy.com web sitesi üzerinden hizmet veren platformda 30’un üzerinde uzman psikolog ve danışman mevcut.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe