Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

En İyi Gimbal Hangisi? Fotografium'da Şimdi İnceleyin!

Video kayıtlarında yaşanan en büyük sorunlardan biri de titremedir. Bu sorunun önüne geçmek için kullanılan ve Gimbal adı verilen cihazlar, ...

En İyi Gimbal Hangisi? Fotografium'da Şimdi İnceleyin!
Video kayıtlarında yaşanan en büyük sorunlardan biri de titremedir. Bu sorunun önüne geçmek için kullanılan ve Gimbal adı verilen cihazlar, daha akıcı videolar çekmenize yardımcı olur. Gimbal fiyat avantajıyla da kullanıcıları zorlamayan ekipmanlardan biridir. Gimbal ‘dengeleme halkası’ ya da ‘Yalpa’ olarak kullanılır. Gimbal olarak adlandırılan ürünler ise üzerinde 2 ya da 3 tane motor bulunan, titreşimi engelleyen ya da tamamen yok etmeyi hedefleyen cihazlardır. Üzerine yerleştirilen video kayıt yapabilen cihazlardaki taşımadan kaynaklanan sarsıntıyı minimize eder. Bu cihazların temel çalışma mantığı titreşim yönünün aksine hareket sağlamaktır.

Hareket yönünü hisseden algılayıcı, Gimbal’ın üzerinde yer alan motorlara ters yönde hareket etme mesajı verir. Bu hareketin sağlanabilmesi için tüm Gimbal modellerinin üzerinde pil yer alır. Çünkü mekanik olarak gerçekleşen bu işlemde güç çok önemlidir. Fotografium’da inceleyeceğiniz ürünler içinden kendinize uygun olan Gimbal fiyat seçeneklerini değerlendirebilir, güvenli alış verişin tadını çıkarabilirsiniz. 

Gimbal’ın Özellikleri Nelerdir?

Gimbal ürünleri 2 (X, Y) ya da 3 (X, Y, Z) eksenli olacak şekilde tasarlanır. 2 eksenli olanların fiyatları daha uygundur. Bir Gimbal modelinin fiyatını belirleyen unsur, eksen sayısıdır. Gimbal fiyat seçenekleri içinde daha uygun olan cihazlar, tek elle taşınabilen ve genelde 2 eksen desteği sunan modellerdir. Daha yüksek fiyatlı ve 3 eksen desteği sunan modeller, ağır bir DSLR ve ağır bir objektif kombinasyonu taşıyabilecek güçtedir. Bu tip 3 eksen ve ağır cihaz desteğine sahip olan Gimballar genellikle iki elle taşınır.

Gimbal cihazlar yalnız, elde taşımak için değil aynı zamanda İnsansız Hava Aracı ya da Drone adı verilen ürünlerde de etkin olarak kullanılır. Bunlar genellikle gerekli gücü İHA’nın pillerinden alan ve İHA’lara monte edilebilen çözümlerdir. Aksiyon kamerası gibi büyük ve ağır cihaz taşıyan seçenekleri de olmakla beraber bunlar genellikle profesyonel kullanıma uygundur.

Gimbal ile Neler Yapılır?

Kullandığınız cihaza uygun bir telefon gimbal seçeneği ile koşarken video da kayıt edebilirsiniz. Birçok aksiyon sahnesini kesintisiz şekilde, özel bir eksende gibi çekebilirsiniz. Video olarak büyük bir kolaylık sağlayan Gimbal seçenekleri, çok pahalı olan cihazlarının yaptığı işe benzer kalitede işler ortaya çıkarır. Bazı markalar, üzerinde standart olarak kamerası bulunan ve genelde tek elle taşınan Gimbal modelleri de piyasaya sürmüştür. Bu cihazlar ek bir kamera ihtiyacını da ortadan kaldırır.

Gimbal Kimler Tarafından Kullanılır?

Video ile belli bir profesyonel bir şekilde uğraşan ve hareketli çekimler yapan herkes, Gimbal almalıdır. Bunun en önemli sebebi, videoda hareketin yumuşaklığının önemli olmasıdır. Bu yumuşaklığı sağlamanın en kolay yolu da Gimbal sahibi olmaktır. Bu sebeple özellikle aksiyon kamerası kullanan kişiler, Gimbal tarzı ürünler kullanması önerilir.

Amatör kullanımda bu tarz bir ürün sahibi olmak tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Ticari olarak videolar hazırlıyprsanız, bu tarz bir yatırım mantıklı olacaktır. Bu karar tamamen videodan ne beklediğinize bağlı olarak değişecek bir karardır. Fotografium ürünleri içinde yer alan Gimbal fiyat seçeneklerini değerlendirebilir, bütçenize ve beklentinize en uygun ürünleri seçebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok