Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Meme estetiği sizi korkutmasın

Farklı yaş gruplarından pek çok kadın sağlık nedenleriyle ya da estetik kaygılarla meme estetiği ameliyatı yaptırmak ister. Meme küçültme, m...

Meme estetiği sizi korkutmasın

Farklı yaş gruplarından pek çok kadın sağlık nedenleriyle ya da estetik kaygılarla meme estetiği ameliyatı yaptırmak ister. Meme küçültme, meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatlarında uygunluk her hasta özelinde değerlendirilir. Op. Dr. Evren İşçi hastalarının ameliyat uygunluğuna karar vermeden önce detaylı bir muayene uygular. Daha sonra hastanın ihtiyaçlarını ve beklentilerinin gerçeğe uygunluğunu değerlendirir. Hastanın ameliyata uygun olduğu kararı verildiği taktirde yapılacak ameliyat kişi özelinde plandadır. Hasta hem operasyon hem de öncesi ve sonrası süreç ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgilendirilir. Kişi özelinde yapılan planlamanın ve belirlenen tekniklerin başarılı bir şekilde uygulanması doğal ve etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

Meme küçültme ameliyatı meme gelişimini tamamlamış ve 18 yaşının üzerindeki hastalara uygulanır. Meme küçültme ameliyatı genellikle memelerinin normalden daha büyük olmasından dolayı sırt, bel ve boyun ağrısı yaşayan, memelerinin büyüklüğü ile vücudunun geri kalanı arasında uyumlu bir orantı olmayan, memelerinin büyüklüğü nedeniyle istediği kıyafeti bulamayan ya da giymekte zorlanan, memelerinin büyüklüğü ya da sarkıklığı dolayısıyla meme başı normale göre çok daha aşağıda konumlanan kişilere uygulanır.

Meme küçültme ameliyatında olduğu gibi meme büyütme ameliyatında da hastanın 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranır. Meme büyütme ameliyatı genellikle genetik nedenlerle meme boyutu normalden daha küçük olan ya da memesi hiç gelişmeyen, dramatik kilo kaybına bağlı memelerinin içi boşalan, emzirme süreci sonunda memeleri sarkan, her iki memesi arasında boyut farkı görülen, memeleri arasında asimetri olan, meme kanserine bağlı olarak memesinin birini ya da her ikisini kaybeden kişilere uygulanabilir.

Meme Estetiğine Karar Vermeden Önce Bu Noktalara Dikkat!


Meme büyütme ameliyatı kadınların psikolojik durumunu ve öz güvenini en olumlu şekilde etkileyen estetik cerrahi ameliyatlarından biridir. Meme büyütme ameliyatı sonrası kadınlar daha dolgun ve daha simetrik memelere kavuşurlar. Doğum ve emzirme süreci sonrasında meme dokusunda ve hacminde ortaya çıkan hacim kaybı geri kazandırılabilir. Memelerin mevcut durumuna göre silikon implant kullanımı ya da kişiden alınan yağın işlemden geçirildikten sonra enjekte edilmesine dayanan memeye yağ enjeksiyonu yapılması gündeme gelebilir. Uygulamayı gerçekleştirecek olan doktor hastanın memelerinin mevcut durumuna, yapısal özelliklerine ve elde edilmek istenilen sonuçlara göre hangi yöntemin daha etkili olacağına karar verir. Daha sonra hasta özelinde planlama süreci tamamlanır.

Meme büyütme ameliyatından en etkili ve hastanın en çok memnun olacağı sonucun elde edilebilmesi için kişinin boyu, kilosu ve vücut yapısı değerlendirilerek ideal meme büyüklüğü hesaplanır. Hesaplama sırasında boy uzunluğuna ek olarak meme kafesinin darlığı ya da genişliği ve mevcut meme dokusunun büyüklüğü gibi faktörler değerlendirilir. Meme boyutu hesaplandığı sırada amaç kişinin genel vücut hatlarıyla uyumlu, taşınması kolay ve doğal görünen memelere sahip olunmasıdır.

Meme Estetiği İle Yeni Görünümünüze “Merhaba” Deyin


Kadınların en çok önem verdiği konulardan biri meme güzelliğidir. Aynı zamanda meme en önde gelen kadınlık simgelerinden biridir. Memelerinin doğal şeklinden hoşnut olmayan, genel sağlık durumunda herhangi bir sorun bulunmayan her kadın meme büyütme estetiği yaptırma avantajından yararlanabilir. Bu sayede daha güzel görünen memelere sahip olma imkanı elde edebilir. Meme estetiği günümüzde en sık uygulanan ve başarı oranı en yüksek estetik cerrahi prosedürlerinin başında gelmektedir.

Meme büyütme ameliyatı yaptıran kadınlar daha dolgun, dik ve çekici bir görünüme sahip olabilirler. Pek çok kadın meme büyütme ameliyatı silikon takılarak gerçekleştirildiği için ameliyattan sonra emzirme konusunda sorun yaşayacaklarını düşünürler. Oysa ki silikon protez ile yapılan meme büyütme ameliyatlarından sonra kadınların emzirmesine engel bir durumu söz konusu değildir. Silikon protezler meme dokusunun, çoğunlukla kas dokusunun arkasına yerleştirildiğinden meme büyütme ameliyatından sonra emzirme açısından bir sorun yaşanması söz konusu olmaz. 

Meme büyütme ameliyatında kullanılan silikon protezlerin değiştirilmeye gereksinimi yoktur. Bu sayede meme büyütme ameliyatından sonra kadınlar bir ömür boyu dolgun ve dik göğüslere sahip olabilirler. Son yıllarda geliştirilen silikonlar formları ve yüzeyleri bozulmayacak özelliktedir. Bunun sonucunda kadınların uzun yıllar boyu çekici bir görüntüye sahip olması mümkündür. Meme büyütme estetiği ameliyatından sonra memeler de bir süre sertlik ve şişlik ortaya çıkabilir. Ameliyattan sonraki iyileşme sürecinde ödemler atıldıkça bu görüntü ortadan kalkar. Meme büyütme ameliyatını izleyen 4 hafta sonunda memeler yumuşamaya başlar. Ödemler genellikle üçüncü aydan sonra tamamen geçer. Bu nedenle meme büyütme ameliyatlarının kış aylarında yapılması önerilir.

Meme büyütme ameliyatı genellikle estetik kaygılarla tercih edilen bir prosedür olsa da meme küçültme ameliyatı zaman zaman sağlık nedenleriyle zorunluluk haline gelebilir. Memelerin normalden büyük olması vücutta çeşitli hijyen sorunlarına, sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir. Bu tür durumlarda kişinin yaşam kalitesinin artırılması amacıyla meme küçültme ameliyatı yapılması ihtiyacı ortaya çıkabilir. Meme küçültme ameliyatı ailenin onayı ve doktorun uygunluk vermesi ile birlikte sağlık açısından gereklilik olması halinde 18 yaşın altındaki hastalara da yapılabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok