Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

TSS Açılımı Nedir? TSS'nin En Büyük Özelliği!

Zaman zaman sağlık problemleri ile karşılaşmak hayatın bir parçasıdır. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak isteyenler sağlık sigortaları...

TSS Açılımı Nedir? TSS'nin En Büyük Özelliği!

Zaman zaman sağlık problemleri ile karşılaşmak hayatın bir parçasıdır. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olmak isteyenler sağlık sigortalarından faydalanabilir. Farklı sağlık sigortaları arasından seçim yapmak için sigorta türleri hakkında bilgi sahip olmak gerekir.

(Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir) “TSS nedir?” sorusunun cevabı burada önem kazanır. Sağlık sigortası türlerinden olan tamamlayıcı sağlık sigortası diğer adıyla TSS, sağlığınızı ve geleceğinizi güvence altına alarak acil sağlık durumlar karşısında hazırlıklı olmanıza katkıda bulunur. Tamamlayıcı sağlık sigortası beklemediğiniz bir sağlık durumuyla karşılaştığınızda ücretsiz veya uygun fiyatlı tedavi almanızı sağlar.

SGK’lı kişilerin özel hastanelerde sağlık hizmeti almasına olanak tanıyan tamamlayıcı sağlık sigortası, bütçenize uygun primler ödediğiniz ve böylece risklere karşı korunduğunuz bir sistemdir. Sağlığınızı büyük masraflardan kaçınarak güvence almanızı sağlayan bu sistemden faydalanmak için SGK’lı olmak yeterlidir.

Neden TSS Yaptırılmalı?

TSS, devlet destekli bir sigorta çeşididir. SGK’nın karşılamadığı ya da yalnızca bir kısmını karşıladığı özel hastane sağlık giderleri, TSS tarafından karşılanır. Diğer bir deyişle bütçenizi sarsmadan primler ödeyebileceğiniz ve bu sayede SGK anlaşmalı özel hastanelerin imkânlarından yararlanarak sağlığınızı korumaya yardımcı olan avantajlı bir sistemdir.

Birçok önemli teminatı bir arada sunduğundan dolayı sık tercih edilen poliçelerden biri olarak öne çıkar. Kaliteli sağlık hizmetlerine uygun fiyatlarla erişmenizi sağlayan hasta odaklı bu sistemde hastane ve doktor seçiminde özgür olursunuz. Çeşitli açılardan hastanın faydasını gözeten TSS için sigorta şirketleri belli bir yıldan sonra yenileme garantisi de sunar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanız durumunda yatarak tedavi teminatı dahilinde ödenecek ücretlerin tamamı sigorta kapsamındadır. SGK ödemesinden sonra kalan fark ücretinin tamamı, sigorta şirketiniz tarafından ödenir. Bu sayede yatarak tedavi gerektiren durumlarda yalnızca sağlığınıza odaklanarak iyileşme imkânı elde edebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası almanız durumunda dilerseniz ayakta tedavi teminatlı bir paket seçerek sigorta şirketiniz tarafından belirlenen limitler dahilinde muayene, teşhis ve tetkik hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Ek olarak SGK kapsamında olmayan sağlık hizmetlerinden de TSS sayesinde faydalanabilirsiniz.

Tedaviniz süresince refakat gerekiyorsa konaklama ve diğer harcamalar da TSS tarafından karşılanır. Bunun yanı sıra yatarak ilaç tedavisi, yoğun bakım, ameliyat, oda ve yemek servisi gibi sağlık hizmetlerinden de TSS kapsamında faydalanabilirsiniz.

TSS’nin Avantajları Nelerdir?

·       Ayakta tedavi teminatına sahip tamamlayıcı sağlık sigortası alırsanız sigortanızın başladığı tarihten itibaren ortaya çıkan tüm hastalıkların masrafları sigorta şirketiniz tarafından ödenir. TSS kapsamında ise tedavi giderlerinin tamamı karşılandığından ek bir ücret ödemeniz gerekmez. Ayakta tedavi teminatına sahip bir özel sağlık sigortası yaptırmanız durumunda ise özel hastanelerde alacağınız muayene, tetkik ve tedavi masraflarının %80’i karşılanır.

·       Tamamlayıcı sağlık sigortasının primleri; yaş, yaşanan şehir ve alınan teminatlara göre belirlenir. TSS ile bütçeniz doğrultusunda size en uygun primleri ödeyerek birçok sağlık hizmetinden faydalanma fırsatınız olur.

·       Devlet hastanelerine olan talep ve bu hastanelerde oluşan yoğunluktan dolayı her zaman istediğiniz gün ve saatte bir randevu bulmanız mümkün olmayabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınızda anlaşmalı özel sağlık kurumlarından kolay bir şekilde istediğiniz zaman için randevu alabilirsiniz. Bu sayede olası bir hastalık durumunda vakit kaybetmeden muayene olabilir, tetkik ve görüntüleme işlemlerini hızlıca yaptırabilirsiniz.

·       Tamamlayıcı sağlık sigortası, sağladığı avantajlardan dolayı her geçen gün daha fazla talep görür. Artan talepten dolayı sigorta şirketleri de tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabileceğiniz özel hastane ağını genişletir. Böylece size uygun birçok özel hastaneden kolaylıkla hizmet alabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok