Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kazdağı Şifası Nefis Zeytinyağları

Kazdağı Şifası Nefis Zeytinyağları Günümüzün en sağlıklı beslenme konusunda en çok ikilemde kaldığı konularından birisi yemeklik olarak kull...

Kazdağı Şifası Nefis Zeytinyağları

Kazdağı Şifası Nefis Zeytinyağları

Günümüzün en sağlıklı beslenme konusunda en çok ikilemde kaldığı konularından birisi yemeklik olarak kullanılan yağlar konusu. Hangi yağ daha sağlıklı, hangisi daha çok sağlığa zararlı diye düşünürken bir taraftan da seçtiğimiz yağın kendi bütçemize ne kadar uygun olup olmadığını tartmak zorunda kalıyoruz.

Aslında sağlıklı bir yağ, vücudumuza yaptığı olumlu etkiyle bütçemizi de koruyacaktır ama günümüz şartlarında bu nokta neredeyse en az önemsenen bir seviyede kalmış durumda.

Zeytinyağlarıen sağlıklı yağlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çoklu doymuş yağın zeytinyağındaki hali, vücudun sağlıklı çalışmasını desteklerken, içerdiği besin ögeleriyle vücudun toplu beslenmesine en çok katkıda bulunan yağlardan biri olarak kabul ediliyor.

Zeytinyağları da diğer sağlıklı yağlar gibi kendi içinde bölümlere ve kalite standartlarına ayrılıyor çünkü bazen sağlıklı bir zeytinyağı diye düşündüğümüz şey üretim şartlarındaki kötü koşullar nedeniyle en sağlıksız yağ olabiliyor.

Dalından toplanmış zeytinlerin, toplandıkları gün başka bir zeytinlikteki zeytinlerle karıştırılmadan en fazla 27 derecelik bir ısıda sıkılmasıyla elde edilen zeytinyağı, kalite standartları açısından sağlıklı kabul ediliyor.

Bir de zeytinyağlarının çok farklı yerlerden toplanıp karıştırılmasıyla elde edilen yağlar oluyor. Dahası toplanan bu yağların ısıtılıp bazı kimyasallarla inceltilmesiyle bambaşka bir yağa dönüştürülmesi gibi işlemler var.

En sağlıklı ve cilde sürmekten, doğrudan içmeye kadar çok amaçlı rahatlıkla kullanılabilecek olan zeytinyağı, ilk sıradaki yağdır.

Böyle birinci kalite yağlara, natürel sızma zeytinyağı denir ki bazı firmalar sadece natürel sızma zeytinyağı satarlar.

Bunlardan biri de Kazdağı Şifası isimli firma.

Kazdağlarında kurulmuş bu butik işletme, yöreye özgü zeytinleri topladıktan sonra soğuk sıkımla sıkarak yağlarını elde ediyor.

Hem yemeklere hem doğrudan içimlerde, hem de topikal olarak cilt üzerine masaj yağı olarak kullanılabilecek kalitede yağlar üretiyor.

https://www.kazdagisifasi.com/urunler/zeytin-yaglari/ insta: @kazdagisifasi

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok