Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Doğum sonrasında yapılan estetik müdahaleler

Gebelik sonrası meydana gelen bedensel değişikliklerin özellikle göğüs bölgesi ve karın bölgesini etkilediğini vurgulayan Medical Park Gebze...

Doğum sonrasında yapılan estetik müdahaleler

Gebelik sonrası meydana gelen bedensel değişikliklerin özellikle göğüs bölgesi ve karın bölgesini etkilediğini vurgulayan Medical Park Gebze Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, bu bölgelerdeki deformasyonların kısa ve etkili şekilde çözümünün günümüz estetik cerrahi teknikleri ile mümkün olduğunu söyledi. 

İsteyerek ya da istemeyerek oluşan bedensel değişiklikler, benlik algımızı olumlu ya da olumsuz yönde değiştirebiliyor. Özellikle doğum sonrası değişen beden yapısı ve ruhsal süreçle birlikte estetik cerrahinin daha çok ön plana çıktığını belirten Medical Park Gebze Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, gebelik sonrası estetiği konusunda merak edilenleri anlattı. 

“Ruh sağlığını olumlu etkiliyor”

Kaybettiğimiz beden algılarımızı kısa ve etkili biçimde geri kazanmanın ruh sağlığımızı olumlu etkileyerek çevremizle uyumlu yaşamamızı sağladığına dikkat çeken Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, estetik cerrahinin faydasının da bu noktada ortaya çıktığını belirtti. 

Gebelik sonrası meydana gelen bedensel değişikliklerin özellikle göğüs bölgesi ve karın bölgesini etkilediğinin altını çizen Doç. Dr. Musa Kemal Keleş. “Oluşan fiziksel değişimler genetik, beslenme, fiziksel aktivite gibi birçok faktör tarafından etkilenmektedir. Sonuç olarak da farklı boyutlarda bedensel değişimler karşımıza çıkmaktadır. Bu deformasyonların kısa ve etkili şekilde çözümü günümüz estetik cerrahi teknikleri ile mümkündür” diye konuştu. 

“Meme sarkmasında dereceye göre tedavi uygulanır”

Emzirme sonrası göğüslerde hacim kaybının meydana geldiğini, bunun da sarkıklıklara neden olduğunu işaret eden Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, şu önerilerde bulundu:

“Meme sarkıklıkları derecelerine göre birçok farklı teknik kullanılarak düzeltilebilmektedir. Kimi durumlarda sadece silikon implant kullanılarak hacim kazandırılması yeterli olabilirken çoğunlukla sarkıklık düzeltilmesi (mastopeksi) gerekmektedir. İsteğe bağlı olarak hem hacim artışı hem de sarkıklık düzeltilmesini beraber yapmak da mümkündür.”

“Karın germe işlemi kilo verme yöntemi değildir”

Doğum sonrası karın bölgesindeki cildin her zaman istenildiği gibi doğum öncesi görünümüne kavuşamayabileceğine de dikkat çeken Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, bu durumda çözümün ise karın derisindeki fazlalıkların cerrahi olarak alınarak germe işlemi (abdominoplasti) yapılması olduğunu belirtti. Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, “Unutulmamalıdır ki, karın germe işlemi bir kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme işlemidir. Karın germe operasyonunu yağ emme (liposuction) işlemi ile birlikte yapmak da mümkündür” dedi. 

“Ameliyattan sonra birkaç saat içinde ayağa kalkmak mümkün”

İşlemlerin genel anestezi altında konforlu bir şekilde yapıldığını dile getiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Musa Kemal Keleş, ameliyat sonrası birkaç saat içinde ayağa kalkılabildiğini ifade ederek dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:  

“Meme sarkıklıklarının düzeltilmesi ve karın germe işlemleri genel anestezi altında konforlu bir şekilde yapılabilirken, ameliyat sonrası hastalarımız birkaç saat içinde ayağa kalkabilmektedirler. Operasyon öncesinde plastik cerrahi muayenesinin ardından mutlaka anestezi muayenesi de yapılmaktadır. Anestezi doktoru tarafından gerek görüldüğünde anestezi öncesi kan tahlilleri, grafiler ve ek hastalıklara yönelik ilgili bölüm muayeneleri de yapılmaktadır. Güncel teknikler ve yaklaşımlar sayesinde cerrahi işlem sonrası hastalarımızın kısa zamanda sosyal hayatlarına dönmeleri mümkündür. Her türlü cerrahi işlemde olduğu gibi göğüs ve karın bölgesinde yapılacak estetik işlemler için mutlaka profesyonel yardıma başvurulmalıdır. Ayrıca bir hedef için birçok farklı yol olabileceği de unutulmamalıdır.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe