Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Ribon Baskı Gerekmeyen Termal Etiketler

Günümüzde tüm sektörlerin en çok tercih ettiği ve kullanımı ile büyük fayda sağladığı termal etiket ribon baskı gerekmeyen bir etiket çeşid...

Ribon Baskı Gerekmeyen Termal Etiketler

Günümüzde tüm sektörlerin en çok tercih ettiği ve kullanımı ile büyük fayda sağladığı termal etiket ribon baskı gerekmeyen bir etiket çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dış ortam şartlarından etkilenen bir yapıya sahip olan bu etiketler baskı prensibi olarak faks kâğıdının özelliklerini taşımaktadır. Etiket yazıcı ile kullanımı sırasında direk kâğıt üzerindeki madde ısı ile kararı ve bunun sonucunda da baskı oluşmaktadır. Hızlı bir şekilde tüketilmesi gereken etiket türüdür. Bu nedenle gıda sektöründe kullanımı çok daha mantıklı olmaktadır. Isı, ışık, nem ve alkol gibi etkenlere karşı dayanıklı olmaması sebebi ile çok dikkatli kullanılması gerekmektedir. Baskılı ve baskısız olarak üretimi yapılabilen etiketler arasında en çok tercih edilenidir.
 
Termal etiketler eco termal ve lamine termal etiket olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Her iki tarafı lamine ile kaplanmasından dolayı lamine etiket denilmektedir. Eco termal etikete göre raf ömrü biraz daha fazladır ve fiyatı olarak da farklılık göstermektedir. Her iki yüzeyinde korumalı termale sahip olması dayanıklılık süresinin uzamasında etkili olmaktadır. Isı ile baskı alınarak üretilen lamine etiketlerin barkod yazıcılar ve terazilerde kullanımı çok daha uygun olmaktadır. Kendi kendine kararma özelliğine sahip olan lamine etiketleri uzun süre kullanmak için dış etkenlerden korumak gerekmektedir. Yırtılabilen kâğıt kategorisinde yer alan etiket çeşitlerinden birisi olması sebebi ile lamine etiketlerin kullanımı çok yaygın olmaktadır. 
 
Ribon Baskı Gerekmeyen Termal Etiketler

Lamine etiketlerin en dikkat çeken özelliği üzerine mürekkep ya da başka bir malzeme ile baskı yapılmıyor olmasıdır. Eco termal etiketlere göre daha kaliteli bir yapıya sahiptir. Standart, kuvvetli yapışkan, iz bırakmayan ve soğuğa dayanıklı olarak çeşitleri bulunmaktadır. Firmaların kullanım alanlarına ve ihtiyaçlarına göre istediği etiket türünü alması gerekmektedir. Barkod etiketi, raf etiketi, lot etiketi, kargo etiketi, koli etiketi gibi kullanım şekilleri mevcut olmaktadır.
 
Sayısız sektör tarafından lamine etiket kullanımı olmasının en önemli sebebi ribon malzemesine ihtiyaç duyulmamasıdır. En fazla gıda sektöründe tercih edilmektedir. Kasap ve şarküteri bölümlerinde kullanımı mevcuttur. Ayrıca kargo firmaları da kullanım kolaylığı açısından termal etiketleri tercih etmektedir. Ayakkabı ve tekstil firmaları da termal etiket tercih etmektedir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok