Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Lamine Termal Etiket Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sarf malzemelerinden biri olan etiket kendi arasında birçok farklı çeşide ayrılmaktadır. Örneğin suda eriyen etiket bulaşık makinesinde yıka...

Lamine Termal Etiket Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sarf malzemelerinden biri olan etiket kendi arasında birçok farklı çeşide ayrılmaktadır. Örneğin suda eriyen etiket bulaşık makinesinde yıkanabilen mutfak gereçleri için, İpek Asetat etiket alt tarafı yapışkanlı üst tarafı ise ipek kumaştan basılmış olup daha çok yatak etiketi, kurdele baskısı gibi kullanılırken Whitemat etiket özellikle demirbaş, kıymetli eşya veya beyaz eşya üreticilerin tercih ettiği bir etiket türüdür. Jakron etiket kot ürünleri için kullanılırken Silver Kuşe Etiket daha çok içecek ve madeni yağ sektörlerinde kullanılır. Bunlar gibi farklı sektörlerde ve ürünlerde kullanılan çok fazla etiket çeşidi bulunmaktadır. Biz bu yazımızda lamine termal etiket nedir, nerelerde kullanılır ve bu etiket kullanmanın avantajları nedir gibi farklı konuları inceleyeceğiz. Bakınız : https://www.baskisizetiket.net/
  
Lamine termal etiketler aslında hepimizin yakından bildiği etiket türüdür. Aldığımız gıda ürünlerinde, manavda, kasaptaki ürünlerin üzerindeki etiketler termal etiket olarak adlandırılır. Termal etiket sınıfında yer alan lamine termal etiket ise hastanelerde, tekstil şirketlerinde, ayakkabı ve kargo firmalarında daha çok kullanılmaktadır. Özetle termal etiketlerin kullanım alanı daha çok tüketicinin temas ettiği ürünlerdir. 
 
Lamine Termal Etiket Nedir? Nasıl Kullanılır?

Lamine termal etiket (Diğer adı Top Etikettir.) termal etiketin bir çeşididir. Aslında termal etiket ile aynı özelliklere sahip olmakla beraber, bu etikete oranla daha uzun ömürlüdür, kalitelidir ve çift taraflı olarak baskı alınabilir ayrıca lamine etiket kullanımında ribon* kullanımına ihtiyaç duyulmaz ve yazıcının kafa ısısı ile baskı yapılır. (ribon*, barkod yazıcı kullanarak ısı transferi yoluyla etiket üzerine baskı alınmasını sağlayan sarf malzemesidir.) Ribon kullanmayacağınız için barkod yazıcınızın kendisinin termal etiket kullanımı ile uyumlu olması gerekmektedir. 
 
Lamine termal etiket fiyatları alım miktarına ve almak istenilen ölçüye göre değişiklik göstermektedir. Ribon kullanılmadığı için kullanım kolaylığı vardır ve bu nedenle firmaların en fazla talep ettiği etiket türüdür. İhtiyaca göre baskılı ya da baskısız olarak sipariş edilebilen bu etiketler, normal termal etiketlere göre daha fazla raf ömrüne sahiptirler. (Termal etiketlerin raf ömrü 3-6 ay, lamine termal etiket raf ömrü 6-9 ay kadardır. Raf ömrünün sonuna geldikçe etiketin üzerindeki baskı silikleşmeye başlar.) Ancak termal etiketin belirgin özelliği olan nemden, ışıktan ve ısıdan etkilenme termal etikete göre oranla daha az olsa da lamine termal etiket için de geçerlidir. Raf ömrünün uzunluğu ve kalitesinin daha fazla olması gibi sebeplerle normal termal etiketlere göre de fiyatı % 30 fazladır. Lamine termal etiketlerin piyasa fiyatları ebadına göre ve firmadan firmaya çeşitlilik göstermektedir.
 
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok