Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Doğru Sütyen İle Özgüven Tazeleyin

Vücut sağlığı ve psikoloji için doğru göğüs ölçüsünü bilmek ve buna uygun sütyen seçmek, son derece önemli. Araştırmalara göre kadınların yü...

Vücut sağlığı ve psikoloji için doğru göğüs ölçüsünü bilmek ve buna uygun sütyen seçmek, son derece önemli. Araştırmalara göre kadınların yüzde 80'i doğru göğüs ölçüsünü bilmiyor ve bu yüzden sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Siz de Yeni İnci'nin beden tablosuna göz atmadan sütyen alışverişi yapmayın.

Doğru ölçüde sütyen satın almamak, omuz ve sırt ağrılarına sebep olabiliyor. Sütyen alırken dikkat etmeniz gereken konuların başında, doğru göğüs ölçünüzü bilmek geliyor. Siz de Yeni İnci'nin doğru göğüs ölçüsü alma tüyolarına göz atmadan, sütyen alışverişine çıkmayın.

Sütyen alışverişleriniz sırasında, zevkinize ve bedeninize uygun olan sütyeni seçmek için regl döneminde olmadığınıza dikkat edin ve sütyeni mutlaka deneyin. Sütyenin içinde bir boşluk hissediyorsanız ya da göğüsleriniz sütyenden taşıyorsa doğru sütyeni seçmediğinizi anlayabilirsiniz. Bunu anlamanın bir diğer yolu ise sütyeni giydiğinizde kollarınızı yukarı kaldığırdığınızda, sütyen yukarı doğru çıkıyorsa sizin için büyüktür, yukarı doğru çıkmayıp, göğüslerinizi sıkıştırıyorsa, sizin için küçük bir sütyendir.

Nasıl sütyen seçmeliyim?
Doğru sütyen kullananların göğüsleri deforme olmuyor.
Balenlerin, göğsünüzün ortasına ve altına tam olarak oturmasına dikkat etmelisiniz.
Sütyen göğüsleri bastırmamalı ve rahatsız etmemelidir.
Bedende duruşu ne dar ne de geniş olmalıdır.
Sütyen giyerken göğüsleriniz cup'ların tam ortasına gelmelidir. Bunun için öne eğilerek giymek gerekir.

Sütyen giyildiğinde göğüslerin bedene paralel olmasına dikkat edilmeli.
Sütyen arka bandı yere paralel olarak sırttan geçmeli. Eğer bu bant yukarıda kalıyorsa, askılar olması gerektiğinden daha kısa ayarlanmış ya da sütyen size göre değil demektir. Göğüs çevrenizin doğru ölçülmesi alacağınız sütyenin alacağınız sütyenin arka kısmının yukarı çıkmasını engeller.

Göğüsleriniz sütyen kabından taşıyorsa beden ölçünüzde bir hata var demektir. Göğüslerin sütyenin üst kısmından kontrolsüz olarak dışarı doğru bombe yapacak şekilde taşması hoş bir görüntü oluşturmaz.

Regl öncesi dönemlerde giyeceğiniz sütyenleri almayın. Memelerinizin bu dönemde büyümesi, normal dönemlerde giymeyeceğiniz sütyenlere sahip olmanıza yol açabilir.

Sütyenlerde 3 farklı konumda kopça bulunur. İdeal olan sütyeni baskı ve katlanma oluşturmaksızın en sıkı konumdaki kopçada kullanmaktır. Çünkü sütyen takılmaya başladıktan bir süre sonra gevşer. İlerleyen zamanda sütyenin bedeni daha iyi sarması için diğer kopçalar sırayla kullanılır.

Sütyenin kopçalarının arkada olmasından rahatsız olanlar, pratik bir kullanım için önden kopçalı modelleri tercih edebilirler.

Son bir kontrol için kollarınızı yukarı doğru kaldırdığınızda, göğüsleriniz dışarı doğru taşıyorsa sütyen küçük, arka kısmı yukarı çıkıyorsa büyük demektir.

Nasıl sütyen seçersem göğüslerim daha dolgun görünür?
Küçük göğüslüler; süngerli ve alttan destekli modelleri tercih etmeliler. Eper maximizer tarzı içi dolgulu sütyenler kullanılırsa, göğüsler olduğundan bir beden büyük gözükür ancak doğal görünümden uzaklaşmamak için göğüsleri sadece bir beden büyük gösteren modeller giyilmelidir. İnce askılı ya da askısız sütyenler ise küçük göğüslüler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
Göğüslerinizin dolgun görünmesi için "push-up" denilen içten dolgulu sütyenleri tercih edebilirsiniz. Bu tip sütyenlerin dolguları, günümüzde sıvı, hava ya da pamuk gibi çeşitli malzemelerle oluşturulmaktadır. Beğendiğiniz birini seçebilirsiniz. Hepsi hemen hemen aynı rahatlıktadır ancak sıvı dolgulu push-up'ların göğsün lendi dokusuna daha yakın olduğu söylenebilir.

Nasıl sütyen seçersem göğüslerim daha küçük görünür?
Büyük göğüslüler, geniş askılı, yan destekli, sırta binen ağırlığı hafifleten ve hareket özgürlüğü sağlayan sütyenleri tercih etmeliler. Özellikle balenli sütyenler toplayıcı özelliklerinden dolayı kadınlar için çok uygundur. Büyük memeli kadınlar, göğüslerini küçük göstermek için küçük kalıp ölçülü, sıkan sütyenleri tercih ediyor. Lenf dolaşımını bozacak kadar sıkı olmayan, geniş askılı, bantları ve askıları baskı yaratmayan, yan destekli, mamaleri kavrayan, sırta binen ağırlığı hafifleyen ve hareket özgürlüğü sunan sütyenleri tercih etmelidir.

Nasıl sütyen kullanırsam sırt ağrısı oluşmaz?
Büyük göğüslü kadınlar, öncelikle sağlık sonra estetik görünüm için minimizer yani küçük gösteren sütyenleri tercih etmeli çünkü toparlayıcı özelliği olan bu modeller, büyük göğüslerin neden olduğu sırt ağrısını azaltır. Ayrıca bu kişilerin sütyen askıları da kalın olmalı çünkü kalın askı, ağırlığı omuzlara eşit olarak dağıtır. Askısız sütyen kullanmak büyük göğüslüler için büyük sıkıntıdır çünkü zaten ağır olan göğüsler, askı desteği olmadan sarkık gözükür.

Çamaşırımı nasıl yıkayabilirim?
İç çamaşırınızı yıkarken bu tip giysilerin hassas olduklarını ve özen istedikleri unutulmamalıdır. İyi bir bakım, size yıllarca bitmeyen bir beraberlik olarak geri dönecektir.
Çamaşırlarınızı bir ya da iki kez giydikten sonra yıkayın, kirlenmesini beklemeyin.
Narin kumaşlardan üretilmiş çamaşırlarınızı mutlaka elde ve şampuanla yıkayın. Eğer makinede yıkamak istiyorsanız, günlük olarak kullandığınız ve kısmen daha dayanıklı olduğunu düşündüğünüz çamaşırlarınızı, yıkama torbası kullanarak, yıkama torbasında yıkayın.
Asmadan sererek kurutun. Kurutma işlemi esnasında modelin uygunsuz bir kıvrımda kurumamasına özen gösterin. Kırışan ya da katlanan yeri varsa ellerinizle düzelterek kurumaya bırakın.
Eğer silikonlu (kaymaz plastik şerit kaplanmış) straplez ya da benzeri tipte çamaşırlarınızı sadece hafif ılık suda yıkayın. Isı silikonlu özelliğini yitirmesine yol açabilir.

Nasıl bir ürün kullanırsam vücut şeklini daha düzgün gösterir?
Çocuksu ve düz hatlılar, gece elbisenizin içine büstiyer giyerek daha dolgun hatlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bunun yanında vücut hatlarınızı daha düzgün gösterecek korse çeşitleri de deneyebilirsiniz. Vücut yapınıza uygun bir korse seçtiğinizde, istediğiniz görünüme sahip olabilir, bedeninizi olduğundan daha ince gösterebilirsiniz.

Hamileler nasıl sütyen giymelidir?
Anne adayları sağlık ve rahatlık için pamuk ağırlıklı, balensiz, orta kontrollü ve tam kontrollü sütyenleri giymeleri gerekiyor. Bebeğini emziren anne adaylarının ise kopçaları önden açılan, emzirme sütyenlerini tercih etmeleri gerekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe