Yaz yaklaşırken daha genç ve formunda bir cilt için yaptırılan botoks ve dolgu uygulamaları konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Estetik P...
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, dolgular ve botoks konusunda farkındalığı artırmak adına bir takım önemli konulara değindi.
Op. Dr. Bülent Cihantimur "Güzellik kavramı gittikçe yapmacıktan uzak bir noktaya geliyor, iz bırakan cerrahiler ve radikal girişimler artık demode. İşte bu yüzden kişiler doğal görünümlü dokunuşlarla dolgu ve botoks uygulamalarına rağbet ediyorlar ve her geçen gün bunlara talep biraz daha artıyor. Fakat her iki uygulama için de mutlaka kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar var. Eğer mağdur olmamak ve güzelleşmek için yapılan bu girişimlerde hayal kırıklıkları yaşamamak istiyorsanız, öncelikle sterilizasyona, kullanılan malzemenin kalitesine ve uygulayıcının bir doktor olmasına dikkat etmek gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.
Anatomi bilgisi ve uzmanlık çok önemli
"Dolgu uygulamaları konusunda anatomi bilgisi ve uzmanlık çok önemlidir" diyen Cihantimur ayrıca şunları söyledi: "Dolgu uygulamaları kişiye özel planlanması gereken bir konudur. Hastanın şikayeti, sorununun tam olarak ne olduğu, neden kaynaklandığı, hatta kişinin hayat standartları dahi enjekte dolgu tedavisinin alt yapısını belirler. Bunu ancak anatomiyi bilen bir doktor çok iyi yapabilir. Herkese aynı dolgu, aynı ölçüde ve aynı şekilde ve hatta aynı yere yapılamaz. Yüzümüzde birçok küçük mimik kası var. İşte bu ölçüler baz alınarak kişiye özel tedavi yapılmalıdır ki son derece iyi sonuçlar alınabilsin".
Dolguların içeriğini mutlaka sorun
Dolgu uygulamalarında mutlaka insan bedenine uyumlu maddelerden yapılanların ve en az reaksiyon riski taşıyanların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Cihantimur " Kimyasal dolgular, beden üzerinde hacim artışı sağlamak amacıyla enjekte edilen maddelerdir. Sterilizasyon için bunların mutlaka tek enjeksiyonda biten, hazır halde, tek sefer kullanımlık olanları tercih edilmelidir. Bir başkasına kullanılan size enjekte edilmemelidir. İçeriğini mutlaka sorun, antibiyotiklere karşı bir alerjiniz varsa illaki bunu doktorunuza söyleyin" dedi.
Botoks yaptırırken dikkat!
Botoksun laboratuvar ortamında işlenmiş botulinum bakterisi olduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur" Botoks enjekte edildiği alanda geçici felç oluşturur, kaslar gevşer ve dolayısıyla mimik kaslarına bağlı oluşan kırışıklıkların önüne geçilir. Doğru uygulandığında çok fazla faydası bulunan botoks işlemi, ifadeyi değiştirmez, kişi mimiklerini kullanabilir. Daha evvel başka bir klinikte yaptırdığı botoksun fayda etmediğini söyleyen pek çok hastamız olmaya başladı. Bunun birkaç sebebi olabilir. Botoks soğuk zincirle taşınması gereken ürünlerdir. Eğer gittiğiniz klinik bu sürece dikkat etmemiş ve ürünlerin muhafazasını iyi yapmamışsa, bozulur ve dolayısıyla etkisi azalır. Botoksun fayda etmemesinin bir başka sebebi de minimum dozun altında kullanılması ve bedenin buna antikor üretmesi olabilir.
Bu şekilde bedende bir antikor oluşmuşsa, sonrasında yapılan botoks uygulamasının hiçbir faydası olmaz çünkü beden anında botoks molekülünü parçalar. Bu sebeple botoksun işin ehli ve bu tarz uygulamaların ciddiyetini ve hassasiyetini bilen doktorlarca yapılması şarttır" diyerek halkı uyardı.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.
Hiç yorum yok