Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Tüp bebek konusunda bilgilendirme

Bir çift, 6 ay bebek sahibi olmayı deneyip olamıyorsa kısırlık tedavisine başvurabilir. Kadının yaşı 40 üstü ise bu süre 4 aydır. Kısırlık t...

Bir çift, 6 ay bebek sahibi olmayı deneyip olamıyorsa kısırlık tedavisine başvurabilir. Kadının yaşı 40 üstü ise bu süre 4 aydır. Kısırlık tedavilerinin en etkilisi olan tüp bebek işlemi, baba adayından seçilmiş spermler ile anne adayından toplanan yumurtaların aynı kaba koyulup laboratuar ortamında döllenmesi demektir. Döllenmenin daha kesin olabilmesi için, spermle yumurtanın kapta doğal olarak döllenmesini beklemek yerine, ileri bir teknik olan mikroenjeksiyon yöntemi ile spermler yumurtanın icine özel bir aletle tek tek yerleştirilir. Bu yöntemin adı ICSI’dir. Tüp Bebek

Teksen Çamlıbel ve Jinemed, tüp bebeğin ve ICSI’nin Türkiye’de ilk uygulayıcılarındandır. Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk özel tüp bebek merkezi Jinemed’dir. Jinemed aynı zamanda İstanbul’un da ilk özel tüp bebek merkezidir. Laboratuar ortamında sperm ve yumurtanın birleştirilmesi sonucu oluşan embryolardan 1 veya 2 tanesi seçilerek annenin rahmine verilir. Bu işleme embryo transferi denir. Embryo transferi, anestezisiz bir işlemdir. Tüp bebek, kadında yumurtalık kanallarının (tüplerinin) tıkalı olması, kanalların hiç olmaması, yumurta kaynağının az olması, erken menopoz durumunda, erkekte spermin yetersizliği sebebiyle, endometriozis (çikolata kisti) durumunda, aşılamanın sonuç vermediği durumlarda yapılır.

Tüp bebek tedavisi, sırasıyla; muayene, ilaç tedavisi ve takip, yumurta toplama, embryo transferi, gebelik testi olarak ilerler. Tüp bebek tedavisi bir kaç kez denemeden sonra da sonuç vermiyorsa, bazı özel durumlar söz konusu olabilir ve “niye tutmadı testleri” denen özel testler gerekir. Eşler arasında dokusal uyuşmazlık, annenin rahminin bebeği yabancı doku gibi algılıyor olması, bazı pıhtılaşma sorunları gibi tüm bu “niye tutmadı” testleri kliniğimizde en ileri teknoloji ile yapılmaktadır.

Tedaviye karar verildiğinde öncelikle tüp bebek koordinatörü, çiftlere uygulanacak yöntemle ilgili bilgi vermektedir. Tedavi planının nasıl ilerleyeceği konusunda açıklama yapılır, hastanın ilaçları kendi kendine nasıl alması gerektiği de hastaya öğretilir. Gereken onay evrakları da hastaya imzalatılır. Sonrasında yumurtalıkları kontrol altına almak için ilaç tedavisi uygulanır. Üçüncü aşama yumurtalıkların uyarılmasıdır. Yumurtalıkların gelişimi bu aşamada takip edilir. Yeterince olgunlaşan yumurtalar dördüncü aşamada toplanır ve laboratuvar aşamasına geçilir. Son aşama artık embriyo transferidir ve transfer işlemine geçilmeden çiftlere embriyo sayısı ve kalitesiyle ilgili bilgilendirme yapılır. Bu adeta muayene işlemi gibi yapılır ve anesteziye gerek duyulmaz. Sonuç alınmazsa, yeni baştan deneme yapılır.

Tedavinin fiyatları, merkezin bulunduğu semte ve hizmet anlayışına göre değişiklik göstermektedir. Merkezin fiyat politikası burada belirleyici etken olmaktadır.

http://www.teksencamlibel.com/tup-bebek/

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok