Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

7 adımda mutluluğu yakalayın

ABD’de bir gurup uzmanın uzun yıllar süren araştırmaları sonucunda, kadınların mutlu bir evlilik yaşayabilmeleri için bazı formüller gel...

7 adımda mutluluğu yakalayın

ABD’de bir gurup uzmanın uzun yıllar süren araştırmaları sonucunda, kadınların mutlu bir evlilik yaşayabilmeleri için bazı formüller geliştirildi. İşte mutlu evlilik için uzmanların tavsiyeleri…  


Her kadın mutlu bir hayat yaşamak için çaba harcıyor. Uzmanlar da, kadınların mutlu olması için nasıl davranmaları gerektiği konusunda araştırmalar yapıyor. 

Soğukkanlı olun

İlişkilerde en büyük problemler, iktidar kavgasından kaynaklanıyor. Bazı şeyleri kabullenen kadınlar, bu konuda rahat bir evlilik hayatı yaşıyor. Öncelikle iktidar kavgasına girmeyeceksin. İktidar ilişkileriyle sarmalanmış bir dünya da iktidardan, güçten, büsbütün arınmış bir ilişki kurmak çok zordur. Kendi gücünü, eşinin dünyasına sokmamaya gayret edeceksin. Sevginin azalmasını da çoğalmasını da kalıcı olarak düşünmeyip, soğukkanlı olacaksın. Az sevdiğini hissettiğinde daha çok sevmeye, çok sevdiğini hissettiğinde korkup az sevmeye çabalamayacaksın. Her ikisi de kadınları yorar. 

Taviz vermeyin 

Eşinizin “kendisi” olmasına izin verin. Sana uymayan yanlarını bile bazen kabul etmeyi deneyin. Ama bunu yaparken, sen de uyum sağlamak için kendi prensiplerinden fazla ödün vermemeyi unutma. 

Kavga ederken dikkat!

Hiçbir kavgada, asla düzeltilmesi zor durumlara izin verme. Eşinin kişiliğini yıkacak sözler söyleme. Sevdiğin insanla “yenmek” için kavga etmeyeceksin. Bir insan kendisini aşağılayan bir ilişkiye uzun süre katlanmaz; katlansa bile sen böyle bir şeye katlanan birine katlanamazsın. O yüzden tartışmaları, çözüm bulmak için yapmaya çalış. 

O senin doktorun değil!

Her durumda güçlü olduğunu eşine hissettir. En ölümcül haller dışında hiçbir üzüntünde onun üzerine yıkılma. O senin doktorun, psikologun değil, sevgilin. Kendi derdini mümkünse kendin halledeceksin. Şüphesiz sorunlarını paylaşacaksın, ama onu asla “Bana ne kadar katlanabiliyor” ile test etme.

İlişkinize zekâ katın

“Sevgi emektir” cümlesi eksiktir. “beni sev, birbirimizi çok sevelim” cinsinden niteliksiz bir emek sadece yapış yapış bir debelenmedir. O emeğin içine zekâ katacaksın. İlişkinin ihtiyaçlarını hassas bir görü ile saptamaya gayret edeceksin. Örneğin onun yalnız kalmaya ihtiyacı varsa tepesine binip sevgi performansları sergilemeyeceksin. 

Öğrenmeye açık olun

Birlikte yeni şeyler görmeye, öğrenmeye, yeni maceralar yaşamaya bakacaksın. Tembellik etmeyeceksin, ilişkinin enerjiye ihtiyacı varsa, kendini akışa bırakmayacaksın. Birlikte gelişmenin yollarını bulacaksın. 

Kaybetme korkusu

Birbirinize yapışıp kaldığınız anlarda derhal ufak çaplı tek başına yaşama antrenmanları yapacaksın. Bu, ilişkiye yeni enerji girişini sağlayacağı gibi, seni kaybetme korkusundan uzak tutar. Sen kim olduğunu unutmamak zorundasın.  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok