Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Hanife Kara, Andulasyon Terapi hakkında bilgi verdi!

Hanife Kara İzmir Alsancak diyetisyen ofisinde Andulasyon Terapi hakkında bilgi verdi! Tıp teknolojisinin gelişmesi ile birlikte birçok diye...

Hanife Kara, Andulasyon Terapi hakkında bilgi verdi!


Hanife Kara İzmir Alsancak diyetisyen ofisinde Andulasyon Terapi hakkında bilgi verdi!

Tıp teknolojisinin gelişmesi ile birlikte birçok diyetisyen, kişilerin vücutlarında yer alan kronik ağrıyı gidermek adına andulasyon tedavisi sunmaktadır. Andulasyon, dalgalanım anlamında gelen “ondülasyon” sözcüğünden türemiştir. Andulasyon tedavisi gerçekleştirilirken kişiler özel bir masaj yatağı üzerinde, 15 ila 30 dakika arasında değişen darbeli titreşimler ve kızılötesi derin ısıdan oluşan bir programa dahil edilirler. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olan Andulasyon terapi tedavisi; 

• Osteoartrit
• Bölgesel İncelme Sorununda
• Romatoid Artrit
• Sırt Ağrısı
• Metabolizma Yavaşlığı
• Fibromiyalji
• Nöropati
• Osteopproz gibi muzdarip kişilerde kullanılmaktadır. 

Andulasyon tedavisi aynı zamanda semptomlarla savaşabilen ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olacak bir ek tedavidir. Son dönemlerde birçok kişinin muzdarip olduğu bu durum neticesinde Pozitif Diyetisyen olarak tanınan ünlü beslenme uzmanı Hanife Kara, İzmir Alsancak Diyetisyen ofisinde andulasyon terapisi hakkında bilgiler verdi. İzmir Andulasyon terapi denildiğinde ilk akıllara gelen Uzman Diyetisyen Hanife Kara yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti. İşte detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Pozitif Diyetisyen mottosu ile markalaşan Hanife Kara, 1994 Sakarya doğumludur. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan pozitif diyetisyen, İzmir Alsancak Diyetisyen ofisinde aktif olarak hizmet vermektedir. Lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans için kolları sıvayan Hanife Kara, Ege Üniversitesi’nde Fitoterapi alanında aktif olarak uzmanlık eğitimine devam etmektedir. 

İzmir Alsancak Diyetisyen Ofisi’nde danışanlarını pozitif kişiliği ile ağırlayan Hanife Kara, sadece andulasyon terapisi ile ilgili değil birçok alanda hizmetler vermektedir. Danışanlarına sosyal medya üzerinden sürekli destek sağlayan Hanife Kara, andulasyon terapisinin yanı sıra verdiği enteral beslenme, gaps diyeti, gentest diyeti, gut hastalığı ve beslenme, hastalıklarda beslenme, kişiye özel diyetler, kilo alma diyetleri ve migrende beslenme gibi daha birçok alanda deneyimlerini paylaşmaktadır.

Son dönemlerde andulasyon terapi ile danışanlarına bilgiler veren Hanife Kara, pozitifliği ile sosyal medya alanında dikkatleri üzerine topladı. Her zaman sevdiği işi yaptığını ve her danışanına %100’ünü verebilmek adına eğitimlerini sürdürdüğü ve kendini geliştirdiğini açıklayan Hanife Kara, Andulasyon tedavisi ile ilgili verdiği bilgiler ile iş hayatındaki yükselişini sürdürüyor. İş hayatında ki başarılı dönemi ile “Pozitif diyetisyen” olarak tanınan Hanife Kara’dan andulasyon terapiye dair geniş bilgiler haberimizin devamında siz değerli okuyucuları bekliyor.

Andulasyon Tedavisi Tam Olarak Nedir?


Andulasyon tedavisi, kronik ağrıyı gidermek için on yıldan uzun süredir kullanılan biyofiziksel bir terapi anlamına gelmektedir. Etki mekanizması, alternatif ve darbeli titreşimlerin ile kızıl ötesi derinlik ısısın bir kombinasyonuna dayanmaktadır. Bu ısı ile birlikte, titreşimlerin dokulara daha derin nüfuz etmesine izin verir. Titreşimleri tüm vücudunuzda hissetseniz de, vücudun belirli bölümleri birden fazla programla tedavi edilebilmektedir. Belirtilerinize bağlı olarak; fizyoterapist boyun, omuz veya sırtınızdaki etkiyi daha güçlü hale getirebilmektedir. Tedavi sırasında rahat bir andulasyon yatağına yatay olarak yatmanız gerekmektedir. Bu tedaviler ortalama olarak 15 ila 30 dakikalık bir süreyi kapsamaktadır. Ağrı şikayetlerini sürdürebilir bir şekilde gidermek adına uzun seanslı bir tedaviye ihtiyacınız olacak.

İzmir Andulasyon terapisinin etkisi nedir?


Pozitif Diyetisyen Hanife Kara’nın önemsediği terapilerden birisi olan İzmir Andulasyon terapisinin etkisi beş temel biyofiziksel ilkeye dayanmaktadır. Bu tür bilim, insan vücudunun kendi kendine iyileştirme yeteneğini teşvik etmekle ilgilidir. İlk ilke, hücrelere bir “enerji atışı” vermektedir. Şiltenin titreşimleri, ATP (adenosin trifosfat) üretimini destekleyen elektrik akımları üretir. Bu molekül genel sağlığı iyileştiren hücrelerdeki enerji miktarını arttırır.

Hanife Kara, Andulasyon Terapi hakkında bilgi verdi!


Andulasyon terapisinin ikinci etkisi ise, negatif ağrı sinyallerinin yerini alan pozitif sinyallerin yaratılmasıdır. Ağrının azalması için beyin, bu pozitif sinyalleri alır. Ayrıca, andulasyon tedavisi vücudun kendi ağrı kesicileri olan endorfinlerin üretimini uyarmaktadır. Titreşimler ve kızılötesi ısı kombinasyonu, vücun dolaşımını iyileştirir. Sonuç olarak, büyük miktarlarda besin ve yapı malzemeleri vücut hücrelerinize taşınabilir. Andulasyonun önemli bir işlevi ise lenf akışını başlatmaktır. Bu daha kararlı bir bağışıklık sistemi sağlar. Çünkü atık ürünler ve patojenler daha hızlı ve tamamen bertaraf edilebilmektedir. Genel olarak ise izmir andulasyon terapisi beden ve zihin için rahatlatıcıdır. Pozitif diyetisyen Hanife Kara ise bu tedavi sonrası kişilerin harika bir rahatlama hissi alacağını açıkladı.

Dünya Andulasyon Tedavisi Hakkında Nasıl Düşünüyor?


Andulasyon tedavisi, yaklaşık on yıldır kronik ağrı için ek bir tedavi olarak önerilmesine rağmen, neredeyse hiçbir bilimsel araştırma yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili bazı kimseler; mekanik titreşim ve kızılötesi ısının bu kombinasyonunun sıcak bir banyo veya masajla aynı etkiye sahip olduğunu savunmaktadır. 

Brüksel Hür Üniversitesi'nde profesör olan Profesör Pierre Lievens, birkaç yıl önce titreşimlerin, kızılötesinin ve ısının fare araştırmaları üzerindeki etkileri üzerine bir çalışma yaptı. Mekanosensörlerin kalıcı olarak uyarılmasıyla; vücutta uyaranları algılayan bir mekanizma daha fazla endorfin salındığı sonucuna varıyor. Bu, ağrı uyaranlarının sinir yolları yoluyla transferinde engelleyici bir etkiye sahiptir. Andulasyon tarafından üretilen mikro akımların hücre zarları seviyesinde elektrik yüklü antenlere ulaşmasını makul buluyor. Bu, hücre düzeyinde metabolizmayı iyileştiren ATP üretimini uyarır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe