Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Genel anestezi altında diş tedavisi

Genel  Anestezi Nedir? İlaçlarla sağlanan, ağrılı uyarana bile cevap oluşmayan, vücudun tüm kaslarının gevşediği geri dönüşümlü bilinç kaybı...

Genel anestezi altında diş tedavisi


Genel  Anestezi Nedir?

İlaçlarla sağlanan, ağrılı uyarana bile cevap oluşmayan, vücudun tüm kaslarının gevşediği geri dönüşümlü bilinç kaybı durumudur. Bu durum genel anestezi tarafından sağlanır.

Diş tedavilerinde genel anestezi kimlere uygulanır?

-Acil tedavi gereksinimi olmasına rağmen iletişim kurulamayan çocuk hastalara,
-5 yaş ve altı tedavi görmesi gereken çocukların çoğu
-Fiziksel ve zihinsel engeli bulunan çocuklara ve bireylere,
-Restoratif ve cerrahi tedaviye gereksinimi olan ancak akut enfeksiyon, anatomik varyasyonlu veya alerji nedeniyle lokal anestezi uygulanamayan çocuklara,
-Genel anestezi yapıldığı takdirde tıbbi risklerin azalacağı(bazı kalp hastalıkları gibi sistemik hastalıkları olan),
-Biberon çürüğü veya erken dönem çocukluk çağı çürükleri adı verilen yaygın çürüklere sahip olan küçük yaştaki çocuklara
-Diş hekimi fobisi, aşırı öğürme refleksi olan ve tedavi esnasında sakinliğini koruyamayan yetişkin hastalara  genel anestezi uygulanır.

Genel Anestezi riskli midir?

Genel anestezi alacak olan hasta işlem öncesinde genel anestezi uzmanı tarafından muayene edilir. Eğer çocuk doktoruyla konsulte yapılması gereken durum varsa (sistemik rahatsızlık gibi) durum değerlendirilir. Risk oluşturup oluşturmadığına karar verilir. Uygun bulunan hastalarda genel anesteziden 6-8 saat önce beslenme bırakılır. Açlık durumuna geçilir. İşlem sonrasında ise 2 saat gözetimde tutularak taburcu edilir. Dileyen aileler 1 gece yatış yapabilir. İşlemin ertesi günü normal hayat akışına dönülür.

Genel anestezi altında diş tedavileri nerede yapılıyor?

Genel anestezi işlemlerini anlaşmalı olduğumuz hastanelerin bünyesinde yapıyoruz. İşlemlere başlamadan önce hastanın genel anesteziye uygun olup olmadığıyla alakalı testler yapılır. Daha sonra randevu günü diş hekimi ve asistanlarımızla beraber gerekli ekipmanlarımızı hazırlayıp hastanede işlemler tamamlanır.

Süt dişleri için genel anesteziyle tedaviye gerek var mıdır?

Süt dişleri her ne kadar geçici dişleri olsalar  da ağızda bulunmaları gereken süre boyunca ciddi önem arz edeler.

Süt dişleri, altında bulunan daimi dişin yerini muhafaza eder. Erken süt diş çekimlerinde buna bağlı olarak çap-eğiklik ve ilerde ortodontik tedavi ihtiyacı doğmaktadır. Aynı zamanda süt dişleri daimi diş gelene kadar beslenmede etkilidir.  Yeterli ve doğru çiğnemeyi sağlar. Çene kaslarının ve yapısının doğru gelişimi içinde süt dişlerinin korunması önemlidir. Aynı zamanda ses çıkarmada ve mimik hareketlerinde de etkilidir.

Tedavi edilemeyen süt dişlerinde çürükler ve enfeksiyonlar alttan gelecek dişlere zarar verebileceği gibi hastanın genel sağlığı ve ağız diş sağlığı açısından da ciddi risk oluşturmaktadır.

Genel anesteziyle süt dişlerinin tedavisi tek seferde tamamen bitirilerek hasta için de konfor sağlar.

Diş Hekimi Eda KURŞUNCU
Kahramanmaraş A+ Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok