Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Ucuz gözlükler ile gözlerinizi tehlikeye atmayın!

Güneş gözlükleri, tarzınızı yansıtmak için harika birer aksesuar. Ancak en önemli görevleri, gözleri zararlı ultraviyole ışınlara (UV) karşı...

Güneş gözlükleri, tarzınızı yansıtmak için harika birer aksesuar. Ancak en önemli görevleri, gözleri zararlı ultraviyole ışınlara (UV) karşı koruyor olmaları. Güneş ışınlarının gözlerde oluşmasına büyük katkıda bulunduğu katarakt, maküla dejenerasyonu ve kuşkanadı hastalığı gibi problemler ise, ciddi görme kayıplarına yol açabiliyor.

Dünyagöz Ataköy'den Op. Dr. Haluk Talu, yaz aylarında etkilerini arttıran UV ışınlarının oluşturabileceği olumsuz etkilere karşı güneş gözlüğü seçiminin önemi ve seçim aşamasında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli bilgiler paylaşıyor.

Yaklaşan yaz ayları ile birlikte daha dik düşmeye başlayan UV ışınları, gözlerde ciddi problemler oluşmasına sebep olabiliyor. Bu aylarda oluşabilecek rahatsızlıklarla ilgili bilgiler paylaşan Dünyagöz Ataköy'den Op. Dr. Haluk Talu, "Yaz döneminde etkilerini arttıran UV ışınları konusunda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü UV ışınlarını göremez veya hissedemezsiniz. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve açık göz rengine sahip kişilerin bu dönemde ekstra önlemler alması gerekebilir. Bu noktada güneş gözlükleri, alınabilecek önlemler arasında en pratiği olarak öne çıkıyor. Güneş gözlüğü kullanımı sayesinde, UV ışınları sebebiyle oluşabilecek katarakt, maküla dejenerasyonu, kuşkanadı ve retinanın zarar görmesi gibi olumsuz etkilerin önüne geçmek de mümkün. Tüm bunlara ek olarak, güneşin etkisiyle gözleri kısmayı azaltacağı için, göz çevresinde oluşabilecek kırışıklıklar da güneş gözlüğü kullanımı ile engellenebiliyor" ifadelerini kullanıyor.

Gözlük seçiminde en önemli nokta: %100 koruma

Güneş gözlüğü kullanımı konusunda en önemli noktanın, kullanılan merceklerin %100 UV koruması sağlaması olduğunu belirten Op. Dr. Talu, "UV ışınlar, ufak dozlarda D vitamini takviyesi sağlasalar dahi, dik düşmeye başladıkları yaz aylarında cilt yanıkları gibi etkilerin yanı sıra gözlerde de hafife alınamayacak problemler oluşmasına yol açabiliyor. Gözlerin bu duruma karşı korunması adına, güneş gözlüğü seçimi belirleyici bir rol oynuyor. Tercih edilen güneş gözlüklerindeki merceklerin, UVA ve UVB ışınlarına karşı %100 koruma sağlıyor olması aranması gereken en önemli özellik. Bu tercih yapılırken, özellikle ucuz gözlüklerden kaçınmak gerekiyor. Çünkü kalitesiz koyu renkte mercekler kullanarak yapılan bu gözlükler, göz bebeklerinin ışığı daha iyi algılayabilmek için açılmasına yol açar ve eğer kullanılan mercek UV ışınlarına karşı koruma sağlamıyorsa, UV ışınları genişleyen göz bebeklerine daha fazla etki ederek risk faktörünü yükseltiyor. Gözlüğün kafa ve göz çevresi yapısına uygun olması da aranması gereken özelliklerden başka bir tanesi. Yüze tam oturan gözlükler, UV ışınlarının aradan kaçmasını ve gözlerin korumasız kalmasını engelleyecektir" şeklinde konuşuyor.

Gözlük seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

UV ışınlarını en az %99 oranında engellemesi
Darbeye dayanıklı olması
Polarize ve fotokromik lens kullanılması
Yüze tam oturması
Mercek alanının geniş olması

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe