Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Dişleriniz yeterince beyaz değilse çözümünüz: Diş Beyazlatma

Çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içerisinde rengi değişen olan dişlerin kişinin kendi dişlerin kitabına göre birkaç ton daha açık bir gö...

Dişleriniz yeterince beyaz değilse çözümünüz: Diş Beyazlatma

Çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içerisinde rengi değişen olan dişlerin kişinin kendi dişlerin kitabına göre birkaç ton daha açık bir görünüm kazanması için diş beyazlatma adı verilen tedavi uygulanır. Diş beyazlatma İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde diş hekimleri tarafından en sık uygulanan estetik diş hekimliği prosedürleri arasında yer alır. Diş beyazlatma tedavisinin amacı dişin mine ve dentin tabakasında meydana gelen renklenmelere giderek daha beyaz bir elde etmektir.Dr. Sait Gezer har hasta özelinde belirlediği yöntemleri başarılı bir şekilde uygulamakta ve hastalarının göz alıcı bir parlaklığa ve beyazlığa kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Pek çok kişi aynaya baktığında kendisinde beğenmediği unsurlar ile karşılaşır. Ancak hoşnutsuzluk dişlerle alakalı olduğunda kişinin gülerken ya da konuşurken elleriyle ağzını kapatmak ve dişlerini saklamak istemesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Üstelik bu duruma bağlı olarak kişi kendisini sosyal hayattan soyutlayacak kadar öz güven eksikliği de yaşayabilir.

Zaman içinde dişlerde renklenme oluşturma özelliğine sahip yiyecek ve içecekler ile sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak başta olmak üzere çeşitli nedenler renklenme problemine yol açabilir. Küçük yaşta kullanılan bazı antibiyotikler de etken maddeleri nedeniyle dişlerde renk değişikliği yapabilirler. Bunlara ek olarak yaş alma ve yapısal bozukluklar da dişlerin istenilen renkten uzak olmasının sebepleri arasında sayılabilir. Bu tür durumlarda dişlerin düzenli olarak fırçalanması ya da diş parlatıcıların kullanılması etkili bir çözüm olmaz. Yapılması gereken ev tipi ya da ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerine başvurmaktır. Özel diş beyazlatıcı jeller kullanılarak dişlerin renklerinin açılmasına yardımcı olan diş beyazlatma aynı zamanda “Bleaching” olarak da adlandırılır.

Diş Beyazlatma Yöntemi Kişi Özelinde Belirlenir


Diş beyazlatma ev tipi ya da ofis tipi olarak yapılabilir. Ev tipi diş beyazlatma diş hekimi kontrolünde ancak hasta tarafından evde uygulanırken ofis tipi diş beyazlatma diş hekiminin bizzat muayenehanesinde uyguladığı bir yöntemdir. Ancak hastaya hangi yöntemin uygulanacağı diş hekiminin yaptığı muayene sonucunda tespit edilir. Her iki diş beyazlatma yöntemi de etkili sonuçlar alınmasını sağlamakla birlikte önemli olan hasta özelinde en iyi diş beyazlatma yönteminin tespit edilmesi ve doğru tekniklerle uygulanmasıdır.

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanmadan önce hasta muayene edilir, herhangi bir diş ya da diş eti sorunu tespit edilirse öncelikle bunların tedavisi gerçekleştirilir. Daha sonra diş taşları temizlenerek doğal diş rengi kontrol edilir. Diş etlerinin uygulanacak diş beyazlatma jelinden zarar görmemesi için bariyer uygulanır. Beyazlatma jeli hastanın dişlerine sürülür. Aktive edilmesi için lazer ışını uygulanır. Belirli bir süre beklenir ve daha sonra dişler temizlenerek elde edilen beyazlatma derecesi kontrol edilir. Çoğu hastada tek seans diş beyazlatma uygulanması yeterli olmakla birlikte hastanın dişlerinin mevcut rengine ve dişlerdeki renklenmenin nedenine göre gerekli görülürse birden fazla seans uygulanması mümkündür

Ev tipi diş beyazlatma yönteminde de süreç yine diş hekiminin planlaması ile gerçekleştirilir. Ancak uygulama hasta tarafından yapılır. Tedavi başlangıcında hastadan alınan ölçümler sonucu kişiye özel diş beyazlatma plakları hazırlanır. Diş hekimi plaklar ve kullanılacak diş beyazlatma jelini hastaya vererek nasıl kullanacağına dair bilgilendirme yapar. Bundan sonra hasta diş beyazlatma jelini diş beyazlatma plaklarının içine sıkarak diş hekiminin belirttiği süre boyunca belirli saatlerde dişlerine takar.

Genellikle hasta üzerinde ev tipi ya da ofis tipi diş beyazlatma yönteminin uygulanmasına karar verilir. Ancak bazı durumlarda hastanın dişlerinde ofis tipi diş beyazlatma uygulaması sonrası elde edilen beyazlığı daha kalıcı hale getirmek diğer bir değişle sonucu pekiştirmek için belirli bir süre evde bir diş beyazlatma yöntemi de uygulanır. Bu durum kombine diş beyazlatma olarak adlandırılır. Dişlerde inatçı renklenmelerin olduğu durumlarda kombine diş beyazlatma kalıcı ve başarılı sonuçlara ulaşmayı sağlayan etkili bir yöntemdir.

Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir mi?


İster ev tipi ister ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulansın; diş beyazlatma yeterli deneyimli ve uzmanla sahip diş hekimleri tarafından kaliteli malzemeler kullanılarak ve doğru tekniklerle gerçekleştirildiği taktirde dişlere ve diş etlerine zarar vermesi söz konusu değildir. Bununla birlikte diş beyazlatma işleminden sonra hastaların dişlerinde geçici bir hassasiyet görülebilir. Bu süreçte aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekler tüketmekten kaçınmak gerekir. Ayrıca dişler beyazlatma işleminden sonraki ilk hafta renklenmeye çok açık bir yapıdadırlar. Bu nedenle dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. 

Bunların yanı sıra dişler düzenli olarak günde en az iki kez fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve diğer ağız bakım ürünleri ile ağız ve diş bakımı süreci desteklenmelidir. Formülünde aşındırıcı özelliğe sahip bileşenler bulunan diş macunları ve diş tozları kullanılmamalıdır. Çünkü aşındırıcı maddeler zaman içerisinde dişlerde renkleme ve hassasiyet oluşumuna neden olabilmektedir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, diş beyazlatma nasıl yapılır içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe