Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlık, herkesin yaşayabildiği bir sağlık problemidir. Özellikle tuvalete çıkmakta çok zorlanan kişiler, kabızlık nedeniyle sertleşen dışk...

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlık, herkesin yaşayabildiği bir sağlık problemidir. Özellikle tuvalete çıkmakta çok zorlanan kişiler, kabızlık nedeniyle sertleşen dışkının çıkamaması ile oldukça rahatsız bir gün geçirebilmektedir. Kişilerin üç veya daha fazla gün boyunca kabızlık nedeniyle tuvalete çıkamaması normale göre oldukça uzun bir süredir.

Kabızlığa ne iyi gelir? Sorusu da bu bağlamda, kabızlık yaşayan kişilerin bu rahatsızlığı rahatlatabilme, şikâyetlerini hafifletebilme ve bu rahatsızlığı ortadan kaldırabilme adına sıkça sordukları ve yanıt aradıkları bir soru olmaktadır.

Kabızlık sorunu yaşayan ve bu sorundan kurtulmak isteyen kişiler için çözüm olarak çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal yöntemler bulunmakla birlikte oldukça etkili çeşitli ilaç tedavileri de bulunmaktadır. Kabızlık problemini gidermek adına en etkili yöntemler arasında şunlar yer almaktadır;

1. Bol su tüketmek
2. Bol meyve ve sebze tüketmek
3. Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir gibi gıdaları tüketmek
4. Kepekli tahıl, yulaf gibi gıdalar tüketmek
5. Düzenli egzersiz yapmak
6. Tuvalete çıkmayı ertelememek
7. Doktora danışarak müshil kullanımı
8. Doktora danışarak laksatif kullanımı
9. Doktora danışarak lif takviyesi ilacı kullanımı
10. Dışkı yumuşatıcı kullanımı

Gibi pek çok etkili kabızlık tedavisi yöntemi bulunmakta, ancak tüm bu tedavilerin işe yaramadığı durumlarda son çare olarak doktor, dışkıyı cerrahi bir müdahale ile veya elle çıkararak kabızlığı giderebilmektedir.

Anında Tuvalete Çıkaran Yiyecekler


Kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalan ve bu kabızlıktan bir an önce kurtularak tuvalete çıkabilmek isteyen kişiler için özellikle bazı yiyecekler, tüketildikten sonra kişilerin tuvaletlerinin gelmesinde oldukça etkili olabilmekte ve bu sayede de kişiler zor da olsa tuvaletlerini yapabilmektedir.

Kabızlığa ne iyi gelir? Sorusuna yanıt arayan kişiler için pek çok yiyecek kabızlığı rahatlatmada oldukça etkili olabilirken, kişiler özellikle tükettikleri takdirde en kısa sürede tuvaletlerini getirecek yiyecekleri oldukça merak etmektedir.

Kabızlığı ortadan kaldırabilmek için evde tüketilebilecek ve anında tuvalete çıkaran yiyecekler ve içecekler arasında şunlar yer almaktadır;

1. Kuru Erik
2. Kuru Kayısı
3. Muz
4. Rezene Çayı
5. Yulaf
6. Beyaz lahana
7. Zeytinyağı
8. Kuru İncir
9. Armut

Sürekli Kabız Olmak Neyin Belirtisi?


Kabızlık, genellikle yaşam tarzına dayanan nedenlerden ortaya çıkan bir sağlık problemi olsa da özellikle daha farklı sağlık sorunlarının bir semptomu olarak da kişilerde görülebilmektedir. Bu nedenle de kabızlığı hafife almayarak özellikle uzun bir süre boyunca devam eden veya sürekli olarak tekrar eden kabızlık durumlarında kişilerin mutlaka bir uzman doktora başvurmaları gerekmektedir.

Kabızlık özellikle kronik hale geldiğinde kişilerin günlük yaşantısını oldukça olumsuz etkileyebilmekte, kabızlığa neden olan durumun teşhisinin ardından en doğru tedavi yöntemi doktor tarafından belirlenerek bu sorundan kısa sürede kurtulabilmek mümkün olmaktadır. Özellikle basit kabızlık probleminin haricinde sürekli olarak yaşanan kabızlık durumlarında kişiler, sürekli kabız olmak neyin belirtisi? Sorusunu sorabilmektedir. 

Sürekli kabız olmak, bu problemin altında normalin aksine daha farklı nedenlerin yatması nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Özellikle kişilerin yaşadığı çeşitli hastalıklar, belirti olarak kabızlığa neden olabilmekte, bu yüzden de kişilerin, sürekli kabızlık problemleri için vakit kaybetmeden bir doktora başvurmaları gerekmektedir. En güçlü ağrı kesici

Doktor tarafından teşhis edilecek nedene göre bir tedavi belirlenerek kısa sürede bu problemden kurtulabilmek mümkün olmakta, özellikle sürekli kabız olma belirtisi, şu hastalıklar veya sorunlar nedeniyle kişilerde görülebilmektedir;

1. Çeşitli Yeme Bozuklukları
2. İrritabl Bağırsak Sendromu
3. Gebelik
4. Sindirim Sistemi Kas Ve Sinir Sorunları
5. Kolon Kanseri
6. Parkinson Hastalığı
7. Multipl Skleroz
8. Tiroid Bezlerinin Az Çalışması
9. Hipotiroidizm

Kabızlık ile karşı karşıya kalındığı durumlarda bu kabızlığın yaşam tarzı değişikleri ve çeşitli evde doğal yöntemler ile geçirilememesi, kabızlığın uzun süre boyunca devam etmesi veya sürekli olarak tekrar etmesi durumunda kişilerin hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurması gerekmektedir.

Bu hususta Doktor Bul sayesinde, en kısa sürede uzman doktorlar içerisinden tercih ettiğiniz doktordan hemen randevunuzu alabilir ve kabızlığınızdan kurtulabilmek için doktorunuzdan destek alarak en kısa sürede bu sorundan kurtulabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da! ✎ Online adak yapmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Tanıtım-Reklam
Bumerang - Yazarkafe